Η Ελένη Πέτα και ο κιθαρίστας Παναγιώτης Μάργαρης θα συναντηθούν και πάλι στη σκηνή του θεάτρου Κάππα για τέσσερις Δευτέρες από

τις 3 Ιανουαρίου 2010

Duende: μία λέξη δίχως συγκεκριμένη ετυμολογία αλλά γνώριμη σαν έννοια.

Αυτή είναι και η πηγή έμπνευσης της νέας δισκογραφικής πρότασης και της παράστασης που θα παρουσιάσουν οι δύο καλλιτέχνες.

Μετά την εμφάνιση στο πλάι του Al Di Meola, στη σκηνή του Gazarte, όπου απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές καθώς και τις δύο επιτυχημένες παραστάσεις του Δεκεμβρίου στο Θέατρο Κάππα ξεκινούν τη νέα χρονιά σ\’ αυτόν τον  εναλλακτικό, για τα μουσικά δρώμενα χώρο που ταιριάζει απόλυτα στο κλίμα του Duende.

Τραγούδια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Γαλλίας, του Ισραήλ, του Μεξικό, της Αγγλίας, συναντούν διαχρονικά κομμάτια της Ελληνικής τραγουδοποιίας, από την προσωπική δισκογραφία της Ελένης αλλά και Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ανδρέου, Μικρούτσικο, Σαββόπουλο, δημιουργώντας ένα μοναδικό, γεμάτο εκπλήξεις μουσικό τοπίο.

Η σαγηνευτική φωνή της Ελένης Πέτα και το κιθαριστικό ταμπεραμέντο του Παναγιώτη Μάργαρη, με ενορχητρωτική διάθεση τόσο σκοτεινή, όσο και φλογερή. Τόσο Μεσογειακή όσο και Δυτική. Τόσο απαλή όσο και…αιχμηρή.

Μαζί τους επί σκηνής:
Μιχάλης Πορφύρης: Τσέλο
Stephen Fleming: Ηλεκτρική, Ακουστική Κιθάρα

Ηχοληψία: Βασίλης Μάρκου

Σκηνοθεσία – Κείμενα: Παντελής Καναράκης