Το Φεστιβάλ Σερίφου 2015 υποδέχεται την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Κώστα Λειβαδά τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015, στις 21.15, στο Θέατρο της Κάτω Χώρας.

Εύθραυστη, αέρινη παρουσία με χαρακτηριστική ευαίσθητη φωνή, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, αγαπημένη καλλιτέχνης εδώ και 25 χρόνια, πρωτοπαρουσιάστηκε στο χώρο του τραγουδιού από το Μάνο Χατζιδάκι. Αργότερα τραγούδησε με το Γιώργο Νταλάρα, με το Νίκο Ξυδάκη και πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Είναι ερμηνεύτρια του λαϊκού, δημοτικού και έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.

Τα τελευταία 15 χρόνια πέρασε στο σύγχρονο έντεχνο τραγούδι με συνεργάτη και συνοδό τον τραγουδοποιό Κώστα Λειβαδά. Πειραματίζονται σε κάτι καινούργιο προσπαθώντας να δώσουν νέα πνοή στο ελληνικό τραγούδι με δημιουργίες που αντικατοπτρίζουν την εποχή μας και αγγίζουν την αισθητική των νέων ανθρώπων.

Μετά από τις πρόσφατες επιτυχημένες συναυλίες στην Αθήνα, την Πάτρα και αλλού, η βραδιά στη Σέριφο θα ξεκινήσει με τις γνωστές επιτυχίες των πρώτων ετών συνεργασίας του  Κώστα με την εξαιρετική ερμηνεία της Ελένης όπως το “Πιάσε με”, “Παραμιλητό μου”, “Εγώ σ’ αγάπησα εδώ”, “Θέλω ν’ αλλάξω εισιτήριο” κ.α., και θα συνεχιστεί με λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια από τη δισκογραφία της Ελένης καθώς και τραγούδια άλλων σύγχρονων δημιουργών. Ο Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου τους συνοδεύει με τις κιθάρες και το μαντολίνο του, ο Αργύρης Διαμαντής είναι στα κρουστά και την επιμέλεια του ήχου έχει ο Τάκης Σπυρόπουλος.

Για τέταρτη συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Σερίφου σας περιμένει στο μαγικό θέατρο της Κάτω Χώρας. Από τις 25 Ιουλίου μέχρι και τις 13 Αυγούστου 2015 η μουσική θα γεμίσει το Αιγαίο και θα συνδέσει τον ουρανό με τη θάλασσα σαν φυσικό σκηνικό στο κοίλο θέατρο της Σερίφου. Με στόχο την εξάπλωση της τέχνης και του πολιτισμού, της σύνδεσης του πολιτισμού με τον τουρισμό αλλά την εξωστρέφεια του νησιού στον κόσμο, το Φεστιβάλ Σερίφου ανοίγει τις πύλες του με ορισμένα από τα σημαντικότερα ονόματα στο χώρο της μουσικής.

Σας περιμένουμε στο πιο δροσερό και μαγικό Φεστιβάλ!