Η Coniectura είναι μία ανεξάρτητη ετήσια εκθεσιακή δραστηριότητα που έχει ως κύριο στόχο να προβάλει το έργο των εικαστικών καλλιτεχνών, Ελλήνων και ξένων, που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Μεσσηνία.

Η έκθεση δεν έχει μια μόνιμη έδρα αλλά διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικά μέρη, ώστε να διευρύνει τον κύκλο των ενδιαφερομένων, να ενισχύσει τους υπάρχοντες δεσμούς και, όσο είναι δυνατόν, να δημιουργήσει νέους.

Η εφετινή, τρίτη Coniectura έγινε κατ’ αρχήν από 19 Ιουλίου έως 5 Αυγούστου στην Μεθώνη, και τώρα μεταφέρεται για το διάστημα από 22 Αυγούστου έως 11 Σεπτεμβρίου 2015 στο Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Καρδαμύλης – μια ακόμη ευκαιρία για τους καλλιτέχνες και τους επισκέπτες της.

Στην Coniectura συμμετέχουν εφέτος οι εξής καλλιτέχνες: Αναστασόπουλος Σωτήρης, Βαμβακάς Τάσος, Βραχνός Γιώργης, Γκούζος Γιάννης, Eastland Peter, Hilbrecht Annette, Θωμόπουλος Απόστολος, Καριζώνης Βασίλης, Κυβέλος Χρήστος, Κυριακάκης Παναγιώτης, Λιακέα Εύη, Μακρής Ηλίας, Μεμένιου Πηνελόπη, Naughton Dermot, Τεμπελόπουλος Παναγιώτης, Τζαμουράνης Δημήτρης, Τσακιριάν Μαριάμ, Φέγγος Σπυρίδων, Weinert Ingrid και Woda-Stabl Brigitte.