Οι στίχοι της, αυτοβιογραφικοί και πολλές φορές αφοπλιστικά προσωπικοί, συνδυάζονται με ιδιαίτερες μελωδίες folk-rock, δημιουργώντας τραγούδια που της επιτρέπουν να συνδεθεί με το κοινό της και να τους μεταδώσει τη χαρά που η μουσική έφερε στη ζωή της.

Μέχρι σήμερα, η Ειρήνη Σκυλακάκη  έχει κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ: Wrong Direction (2012), Before Dawn (2014) και Matterless (2018), με παραγωγό τον Danton Supple (Coldplay, U2, Morrissey, Patti Smith, Ed Harcourt) και τη συμμετοχή μουσικών όπως ως Richard Jupp (Elbow) ενώ την Παρασκευή 12 Ιουνίου κυκλοφόρησε το “Souvenir”, το πρώτο τραγούδι από τον επερχόμενο δίσκο της που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020 από την United We Fly.

To Souvenir είναι το αποτέλεσμα της πρώτης συνεργασίας της με τον παραγωγό Andres Mesa αλλά και τον Σουηδό τραγουδοποιό Jay-Jay Johanson, ενώ πίσω από το music video του βρίσκεται ο David East, που μας εντυπωσίασε νωρίτερα φέτος με την σκηνοθεσία του τελευταίου τραγουδιού των Foals, “Neptune”.

Το ντεμπούτο single της Irene, In the Light, έφτασε στην κορυφή των ελληνικών iTunes charts και τα τραγούδια της έχουν εμφανιστεί σε τηλεοπτικές διαφημίσεις, καθώς και σε soundtrack ταινιών. Έχει μοιραστεί τη σκηνή με καλλιτέχνες όπως οι Macy GrayJessie WareBeirutDaughterCass McCombsToploader και Archive.”

Έχοντας στις αποσκευές της νέο και παλιό αγαπημένο υλικόαέρινες folk και καλοκαιρινές ιστορίες, η Ειρήνη Σκυλακάκη επιστρέφει με trio project στην Ταράτσα του Gazarte την Τετάρτη 8 Ιουλίου!

Χρήστος Πετεβής: Bιολί
Γιώργος Θεοδωρόπουλος: Πιάνο