Οι τρεις γυναίκες εικαστικοί, η Κάτια Βαρβάκη, η Βαρβάρα Σπυρούλη και η Αγάπη Φεσατίδου-Ψαρράκη, συνδιαλέγονται δημιουργώντας πρωτότυπες, δυναμικές, ονειρικές συνθέσεις. Η αφορμή για την κοινή τους έκθεση, «Η Δομή των Ονείρων», στάθηκε η αγάπη τους για το νησί της Κέας.

Η Κάτια Βαρβάκη ζωγραφίζει ένα ατμοσφαιρικό και μυστηριώδες περιβάλλον στο οποίο κυριαρχούν τα όνειρα και το ασυνείδητο.

Η Βαρβάρα Σπυρούλη δημιουργεί γλυπτά από σύρμα ‘υφαίνοντας’ περίτεχνα, από μικρές ευαίσθητες κατασκευές μέχρι και πολύπλοκες εγκαταστάσεις. Χρησιμοποιεί διάφορα μεγέθη σύρματος αλπακά. Χειρίζεται διάφορα εργαλεία και κολλήσεις και δημιουργεί σχήματα και μορφές στο χώρο…

Η Αγάπη Φεσατίδου-Ψαρράκη δημιουργεί δυναμικές συνθέσεις μικτής τεχνικής, νήματα κλπ… Στις συνθέσεις της κυριαρχεί το χρώμα και ένα ονειρικά παράδοξο σύμπαν, που εκφράζεται στον καμβά με υπαινικτικούς συμβολισμούς.

…Η Τέχνη είναι αυτό το ακατανόητο που μας κατοικεί και μας δίνει τη δυνατότητα να συναντηθούμε με τη δομή των ονείρων μας.

Ο καλλιτέχνης βγαίνει στα δειλινά της φαντασίας και ψαρεύει σε ανύποπτες θάλασσες, εικόνες που μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν υπήρχαν…

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Βαρβάρα Σπυρούλη