Με πρωταρχικό στόχο να διατηρήσουν τα ακούσματα που απέκτησαν βιωματικά, αλλά κυρίως να τα εξελίξουν μέσα από ένα δικό τους τρόπο έκφρασης, τα μέλη της «Διώνη», μετά από μία διαδρομή ετών, με κύριο όχημα την πολυφωνία, πολλές στάσεις για πειραματισμούς, αυτοσχεδιασμούς, δοκιμές, συζητήσεις, αναζητήσεις και συνεργασίες, έφτασαν στην έκδοση του πρώτου τους δίσκου, ο οποίος κυκλοφορεί απο την εταιρία Ogdoo.gr.

Οι εκτελέσεις των τραγουδιών, που περιλαμβάνονται στην έκδοση αυτή, οι οποίες προέκυψαν ύστερα από έρευνα και μελέτη των εκτελέσεων που ήδη υπήρχαν, φέρουν την υπογραφή και το ύφος-ηχόχρωμα της «Διώνη», έτσι, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στο πέρασμα των χρόνων από το «σμίξιμο» των φωνών των μελών της.

Η «Διώνη» αποτελείται από τις Ευαγγελία και Παρασκευή Γκόγκου, Ειρήνη και Παναγιώτα Κολιούση, Ανθή Κύρκου και Άννη Ντουμούζη.

Το σχήμα έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει συνεργαστεί με διάφορα μουσικά σχήματα, ομάδες χορού και θεάτρου και παράλληλα έχει λάβει μέρος σε ποικίλα projects.