Τα εργαστήρια γίνονται  σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας και το Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο τους, μέσα από αφηγήσεις και φωτογραφίες της καθημερινής ζωής του πρόσφατου παρελθόντος και να σχεδιάσουν έναν αφηγηματικό περίπατο στα σημαντικότερα σημεία ενδιαφέροντος του οικισμού.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 2ου Θερινού Σχολείου «Ο Αγροτικός Χώρος ως Πολιτιστική Κληρονομιά», το οποίο διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Δημητσάνα κατά το διάστημα 21-28 Ιουλίου 2019, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Γορτυνίας, το ΠΙΟΠ, το Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, την Κοιν.Σ.Επ. Μαίναλον και άλλους τοπικούς φορείς και πολίτες της Δημητσάνας.

Εργαστήρια

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν σε έξι συναντήσεις. Αναλυτικά, οι ημερομηνίες των εργαστηρίων είναι: 10/7, 12/7, 15/7, 17/7, 19/7 και 22/7/2019 (ώρες 11:30-12:30) και θα ολοκληρωθούν με τη διεξαγωγή αφηγηματικού περίπατου, ο οποίος θα λάβει χώρα την Τετάρτη 24 Ιουλίου (ώρες 9:30-11:00).