Έχοντας ως κεντρικό άξονα την πρώτη της δισκογραφική δουλειά «Τρίτη έξοδος» ο η ερμηνεύτρια Δήμητρα Σελεμίδου, παιδί της 4ης Ακρόασης της Μικρής Άρκτου, μετά από τη συνεργασία της με τον Μάριο Φραγκούλη, τις ερμηνείες στους κύκλους του Μάνου Χατζιδάκι, έρχεται το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2018, με μια ανανεωμένη μουσική πρόταση, που θα απολαύσουμε στο café του Νομισματικού Μουσείου την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.

Με τα τραγούδια της Τρίτης Εξόδου , να έχουν ήδη ξεχωρίσει σε διαδίκτυο και ραδιόφωνα, αλλά και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι, επιλεγμένες διασκευές. κ.ά., η Δήμητρα με την νέα της καλλιτεχνική παρέα, θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με όλες τις μουσικές της αναφορές και θα μας δώσουν ένα ξεκάθαρο μουσικό στίγμα για το τι θα ακολουθήσει.

Λίγα λόγια για την Δήμητρα Σελεμίδου

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1997. Το 2013, διακρίθηκε στην 4η Ακρόαση της Μικρής Άρκτου. Τον Ιούνιο του 2017 παρουσίασε την πρώτη της προσωπική δισκογραφική εργασία με τίτλο “Τρίτη έξοδος”, ενώ προηγήθηκε η συμμετοχή της στα μουσικά άλμπουμ “4η ακρόαση” και «Ποιος μου χάλασε το τραίνο». Έχει εμφανισθεί σε Ελλάδα και Κύπρο συμμετέχοντας σε συναυλίες του Μάριου Φραγκούλη , όπως και της Έλλης Πασπαλά με την Underground Youth Orchestra.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ερμήνευσε το έργο του Μάνου Χατζιδάκι “Ελλάς η χώρα των ονείρων” στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού συμπράττοντας με την “Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών” και το “Μουσικό σύνολο Μάνος Χατζιδάκις” υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου και θεωρητικών στο ωδείο της Φλώρινας. Από το 2015, σπουδάζει στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα σύγχρονου τραγουδιού στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας (τάξη Έλλης Πασπαλά).