Φέτος, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών επιλέχθηκε από το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), ως το Τιμώμενο Μουσείο για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απηύθυναν χαιρετισμό η κα Τέτη Χατζηνικολάου, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), και ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του κ. Μιχάλη Τσαμάζ, Πρόεδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ

Ομιλητές ήταν επίσης η κα Μαρία Ρούσου, επίκ. καθηγήτρια Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ και η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ, που μίλησε για τη στρατηγική ανάπτυξης και τα επόμενα βήματα του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών.

Το «παρών» στην εκδήλωσαν έδωσαν η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρώην πρόεδρος του Ομίλου ΟΤΕ κ. Παναγής Βουρλούμης, ο Διευθυντής Διαβιβάσεων του ΓΕΣ, υποστράτηγος Απόστολος Περβολαράκης, ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Γεώργιος Παπαπροδρόμου, ο κ. Νεκτάριος Βορρές από το Μουσείο Βορρέ  και άλλοι.

(από αριστερά) Η κα Ντέπη Τζιμέα, Executive Director Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου ΟΤΕ, η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής Α΄ Αθηνών, ο κ. Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, η κα Τέτη Χατζηνικολάου, Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του ICOM, η κα Μαρία Ρούσσου, Επίκ. Καθηγήτρια Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών ΕΚΠΑ

Οι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν στους ανανεωμένους χώρους του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών και γνώρισαν την ιστορία των τηλεπικοινωνιών μέσα από προηγμένες τεχνολογίες και νέα ψηφιακά μέσα.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών αποτελεί μια επένδυση του Ομίλου ΟΤΕ για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορίας των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα. Η συλλογή του περιλαμβάνει πάνω από 3.400 αντικείμενα και πλούσιο αρχειακό υλικό με περισσότερες από 25.000 τηλεφωτογραφίες, έγγραφα, τηλεγραφήματα, χάρτες, καθώς επίσης οπτικοακουστικό υλικό. Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών αξιοποιεί προηγμένες ψηφιακές τεχνολογίες για την ξενάγηση των επισκεπτών και τη διάδρασή τους με τα εκθέματα. Κάθε χρόνο, δέχεται πάνω από 14.000 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.