Ο θεσμός της Cheapart στηρίζει την πραγματική επαφή των φιλότεχνων με το έργο τέχνης και τον καλλιτέχνη. Επιμένουμε στην ουσιαστική επαφή του κοινού με τα έργα της έκθεσης ώστε να διατηρηθεί και να ενδυναμωθεί ο μακροχρόνιος δεσμός των φιλότεχνων με τους εκθέτες και το θεσμό της CHEAPART.

Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάσουν αυτοτελείς ενότητες έργων, ενώ η φετινή CHEAPART από θα κινηθεί γύρω από τον κεντρικό θεματικό άξονα της 85ης ΔΕΘ «Ελλάδα: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον». Στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσει παράλληλη έκθεση με τους καλλιτέχνες της CHEAPART που θα παρουσιάσουν μια ενότητα έργων, τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, την πορεία και τις εξελίξεις της χώρας από το 1821 μέχρι σήμερα.

Για 7η χρονιά η CHEAPART θα βρίσκεται μέσα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο, για να υποδεχθεί τους φιλότεχνους και το κοινό της πόλης. Η CHEAPART πραγματοποιείται στο δικό της περίπτερο μέσα στις εγκαταστάσεις και στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η στρατηγική της ΔΕΘ-Helexpo, του παλιότερου, μεγαλύτερου εκθεσιακού φορέα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, εστιάζεται σε εξωστρεφή και καινοτόμα μοντέλα όπως αυτό της CHEAPART. Φιλοξενεί τον οργανισμό και την έκθεση που πρώτη το 1995 άνοιξε μια νέα αγορά  σύγχρονης τέχνης στο ευρύ κοινό και ανέτρεψε τα ως τότε δεδομένα μιας κλειστής αγοράς δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν από κοντά τον καλλιτέχνη και την δουλειά του, και να αποκτήσουν ένα αυθεντικό έργο. Τα τελευταία 26 χρόνια, η CHEAPART έχει συνεχή παρουσία στα διεθνή καλλιτεχνικά δίκτυα, παρουσιάζοντας χιλιάδες καλλιτέχνες στο κοινό.

Συμμετέχουν:

Βασίλης Αγγελόπουλος, Χρήστος Αλατσάκης, Σωτήριος Αντωνιάδης, Φρόσω Βυζοβίτου, Anthia Mega Chavre, Isabel Czerwenka-WenkstettenIsabel, Gasper Pop Age, Άγγελος Γιαννούλης, Ελένη Γλύνου, Eva Hradil, Εβίτα Κακαρατζά, Αλέξανδρος Καπετάνου, Δημήτριος Καπετάνου, Νικόλας Καραθανάσης, Βασιλική Καραπαναγιωτίδου, Ελένη Καστρινογιάννη, Έλλη Κατσάρα, Στέλλα Κεχαγιόγλου, Ιουλία Μακρή, Κωνσταντία Μακρή, Ντορίνα Μάλλιου, Ντία Μάνεση, Αντιγόνη Μανωλίδου, Έλσα Μπoμπόλη, Νικόλας Ντόριζας, Ona B., Hernando Osorio, Γιώργος Παναγιωτάκης, Δέσποινα Πανταζή, Κυριακή Παπαδημητρίου, Ελένη Παπαδοπούλου, Christian Rupp, Alexandra Sarah, Τάνια Σιόπη, Γεωργία Τρούλη, Μαρία Τσεσμελή, Έμυ Τσούγκαρη, Werner Widmer, Μάκης Φιόρος, Βασίλης Φωτσεινός, Φαίδρα Χάρδα, Dimitri Yin.

Wall of Fame: Έλενα Αθανασιάδου, Κώστας Βαβυλουσάκης, Πολυξένη Βάκου, Σωτήρης Βαρδάκης, Ανδρέας Βούσουρας, Linda Bruhne, Μαργαρίτα Γελαδά, Γιώργος Γεωργακόπουλος, Πάνος Γεωργόπουλος, Έρρικα Γκουτενσβάγκερ, Κυβέλη Ζαχαρίου, Berhard Humpting, Ragna Jürgensen, Φανή Καλογιαννίδου, Νίκη Καποκάκη, Claudia Keimel, Anne Kern, Heike Kummer, Κοσμάς Λιλικάκης, Γιώργος Λυντζέρης, Θεοδώρα Μαλάμου, Κυριακή Μαυρογεώργη, Lucy Miller, Μιχάλης Παρλαμάς, Τέση Σπυλιώτη, Σοφία Φωτεινού.

CHEAPART 85η ΔΕΘ

Γιώργος Γεωργακόπουλος
Λευθέρης Πλακίδας
Φωτεινή Καπίρη
Christian Rupp, επιμέλεια Αυστριακών καλλιτεχνών

Συντονισμός καλλιτεχνών: Άννα Ανδρουλάκη
Βοηθός συντονισμού: Κορνηλία Ανδρουλάκη

Με την υποστήριξη:
ΔΕΘ/Helexpo
Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα
Μπύρα Νύμφη