Πρωτοεμφανίστηκε το 2010 και από τότε η πορεία της ήταν ανοδική, αφού κέρδισε σε σύντομο χρονικό διάστημα 4 Downbeat Critics Poll, 1 υποψηφιότητα και 3 Grammy και πολλές άλλες διακρίσεις τη μία μετά την άλλη.

Γεννημένη στη Φλόριντα, η Cécile McLorin Salvant ξεκίνησε κλασικές σπουδές πιάνου στα πέντε της χρόνια, ενώ άρχισε να τραγουδάει στο Miami Choral Society από τα οκτώ. Νικήτρια του πρώτου βραβείου στο διεθνή διαγωνισμό τζαζ «Thelonious Monk», το 2010, κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, «Cécile & the Jean-François Bonnel Paris Quintet», την ίδια χρονιά.

Το δεύτερο άλμπουμ της, «Woman Child», κυκλοφόρησε το 2013 από τη Mack Avenue Records, λαμβάνοντας μια υποψηφιότητα Grammy το 2014 για το Best Jazz Vocal Album. Ένα χρόνο αργότερα θα κυκλοφορήσει το τρίτο της άλμπουμ, «For One to Love», αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους New York Times, The Guardian και Los Angeles Times.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο άλμπουμ το 2016 κέρδισε βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Jazz Vocal Album, κατηγορία στην οποία διακρίθηκε και φέτος, με το βραβείο Grammy 2018 για το άλμπουμ «Dreams and Daggers». Το 2017 το New Yorker ανέφερε σε άρθρο του για εκείνη ότι «Τέτοιος καλλιτέχνης βγαίνει μία ή δύο φορές σε κάθε γενιά».


Διαβάστε επίσης:

Sani Festival 2018: Τα χρώματα της μουσικής