Στόχος αυτού του δυναμικού θεσμού είναι να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό τις τάσεις και την πλούσια ποικιλία του σύγχρονου κοσμήματος, όπως αυτό εξελίσσεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο της διεθνούς κοσμηματοποιίας, η οργάνωση αποτελεί την ελληνική παρουσία στο παγκόσμιο χάρτη των αντίστοιχων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων με όλο και αυξανόμενο ενδιαφέρον.

Η έκθεση με τίτλο Τέχνη + Κόσμημα: Τεμνόμενοι Χώροι θα παρουσιάσει το εξαιρετικό έργο 25 καλλιτεχνών. Η Athens Jewelry Week 2020 περιλαμβάνει επίσης ομαδικές και ατομικές εκθέσεις, performances, διαλέξεις και σεμινάρια. Σχολές κοσμήματος από όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν το έργο των μαθητών τους.

Το κλείσιμο της AJW 2020 θα σηματοδοτηθεί από την τελετή απονομής βραβείων. Τα βραβεία θα δοθούν από διεθνείς οργανισμούς/ινστιτούτα που δραστηριοποιούνται στον σύγχρονο χώρο του κοσμήματος. Το Popeye Loves Olive Art Space θα φιλοξενήσει το έργο 15 Ελλήνων καλλιτεχνών σε μια ομαδική έκθεση με θέμα την οδό Αθηνάς, ανοίγοντας της πόρτες του στο κοινό, στις 10 Νοεμβρίου 2020.

Φέτος το φεστιβάλ τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Λόγω της πανδημίας και των ειδικών μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια όλων, η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί ONLINE, μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του φεστιβάλ.

Η AJW 2020 καλύπτει μια εβδομάδα εκθέσεων, διαλέξεων και εργαστηρίων, φέρνοντας στο προσκήνιο τους σύγχρονους δημιουργούς κοσμημάτων, την τέχνη τους και τις αυθεντικές φωνές τους.