Από τις πρώτες ώρες που άνοιξε τις πύλες της η Art Athina, το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Μαΐου, στο γήπεδο TaeΚwonDo του Παλαιού Φαλήρου, η επισκεψιμότητα ήταν μεγάλη.

Οι καλεσμένοι συλλέκτες στο πλαίσιο του VIP προγράμματος είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των 58 ελληνικών και ξένων γκαλερί που συμμετείχαν στην φετινή διοργάνωση. Λίγες ώρες αργότερα οι προσκεκλημένοι άρχισαν να καταφτάνουν για να ενημερωθούν στις τελευταίες προτάσεις της ελληνικής και διεθνούς εικαστικής σκηνής όπως καταγράφηκαν από τις αίθουσες τέχνης.

Την 22η διοργάνωση εγκαινίασε το βράδυ της Πέμπτης η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου.

Την Υπουργό συνόδευε ο διευθυντής του πολιτικού της γραφείου Βαγγέλης Πολίτης και υποδέχτηκαν η πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γιάννα Γραμματοπούλου, η καλλιτεχνική διευθύντρια της Art Athina Σταματία Δημητρακοπούλου, η καλλιτεχνική σύμβουλος της διοργάνωσης Ξένια Καλπακτσόγλου, ο συντονιστής της φουάρ Αντώνης Κούρκουλος και ο Βαγγέλης Χαραλάμπους εκ μέρους της εταιρείας παραγωγής Be Best.

Η Λυδία Κονιόρδου επί δύο και πλέον ώρες ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης. Συνομίλησε με καλλιτέχνες και γκαλερίστες εκφράζοντας και έμπρακτα την υποστήριξη της στον θεσμό.

Τις επόμενες τρεις μέρες διευθυντές μουσείων, επιμελητές εκθέσεων, ιστορικοί τέχνης και κυρίως άτομα όλων των ηλικιών έδωσαν το «παρών» στη διοργάνωση με αμείωτη και σταθερή ροή.

Οι επισκέπτες διέθεσαν κατά μέσο όρο τουλάχιστον δύο ώρες περιηγούμενοι όχι μόνο στον κυρίως εκθεσιακό χώρο – την καρδιά της Art Athina– αλλά και στις προτάσεις του παράλληλου προγράμματος που αποτελούσαν μία από τις πολλές καινοτομίες της φετινής Art Athina, με αφιερώματα στο ντιζάιν, την βίντεο τέχνη, την πολύχρονη ιστορία του θεσμού αλλά και στο έργο δύο σπουδαίων καλλιτεχνών που «έφυγαν» πρόσφατα από τη ζωή του Γιάννη Κουνέλλη σε συνεργασία με το ίδρυμα Ι. Φ. Κωστοπούλου και του Δημήτρη Μυταρά σε συνεργασία με την Εθνική Πινακοθήκη- Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου.

Η Αrt Athina ανανεώνει το ραντεβού της με το κοινό το 2018.

Η ArtAthina τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

Η εκδήλωση είναι σε διαδικασία ένταξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική” 2014-2020.


Διαβάστε επίσης: Η ανανεωμένη Art Athina 2017 στο Γήπεδο Tae Kwon Do