Η Ομάδα Παραστατικών Τεχνών προΤΑΣΗ παρουσιάζει για πρώτη φορά δουλειά της στην Κέρκυρα, στις 22 και 23 Μαρτίου -σε ώρα ματινέ- το μονολογικό έργο «Ανδρομάχη ή Τοπίο Γυναίκας στο Ύψος της Νύχτας» του θεατρικού συγγραφέα Άκη Δήμου, το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί με επιτυχία σε Ρόδο, Κω, Λέρο και Κρήτη, υπό τη μορφή εικαστικής performance.

Η ηρωίδα του νεοελληνικού έργου, Ανδρομάχη, βρίσκει εδώ διέξοδο στη ζωγραφική, στην παιδική της κλίση, που είναι ό,τι της έχει απομείνει μαζί με τη μνήμη και την επιθυμία. Ζωγραφίζει τοπία από το σκληρό παρελθόν και την Τροία, σε μια προσπάθεια να ξορκίσει όσα στοιχειώνουν το μυαλό της. Επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να τα απομυθοποιήσει και να τα εντάξει σε νεκρές φύσεις αναμνήσεων αποδυναμώνοντας έτσι την έντονη συναισθηματική φόρτιση που φέρουν –αδιάκοπα- εντός της.

Πρόκειται για ένα βαθιά αντιπολεμικό έργο σε ανοιχτό διάλογο με τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη, που καταδεικνύει την οδύνη της προσφυγιάς και τη μοναξιά του Ξένου στην εκάστοτε χώρα «υποδοχής». Το πλήρες σώμα του κειμένου είναι ηχογραφημένο από επαγγελματία ηθοποιό και λειτουργεί ως πηγή έμπνευσης για τη ζωγράφο που αναλαμβάνει να σχεδιάσει τοπία του έργου σε πραγματικό χρόνο, αυτόν της παράστασης.

H performance θα λάβει χώρα στη Δημοτική Πινακοθήκη, στα Παλαιά Ανάκτορα -με μία διαφορετική ζωγράφο κάθε φορά, τις Κερκυραίες δημιουργούς Ίνα Γερογιάννη και Όλγα Σταύρου- το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Μαρτίου 2014, στις 12 το μεσημέρι και για 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα.

 
Έργο: Άκης Δήμου
Ιδέα – σκηνοθεσία: Δημήτρης Φοινίτσης
Φωνή Ανδρομάχης: Δήμητρα Παπαγιάννη
Χέρι Ανδρομάχης: Ίνα Γερογιάννη (Σάββατο 22/3),
Όλγα Σταύρου (Κυριακή 23/3)