Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιάννης Καραχάλιος, νομικός και η Κατερίνα Σχινά, κριτικός λογοτεχνίας – μεταφράστρια. Με τον συγγραφέα συνομιλεί η Άντζελα Δημητρακάκη, συγγραφέας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μέσα από γεωγραφικές περιπλανήσεις, ευφάνταστες κατασκευές και ερωτικές ανιχνεύσεις, ο Κοσμάς αφηγείται με περιπαικτική διάθεση την αστική του περιπέτεια ως ανερχόμενος industrial designer στην Αθήνα της εποχής μας. Με κάθε νέο πρότζεκτ, ο ήρωας ωθείται σε διανοητικές ακροβασίες και η αναζήτηση ουσίας δίνει σταδιακά τη θέση της στη διαχείριση της αλήθειας, που πάντα παραμονεύει.

Ο συγγραφέας

Ο Δημήτρης Μεσορράχης είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών και απόφοιτος της HEC Paris στη διοίκηση επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί στη βιομηχανία χρωμάτων, στην παραγωγή υδρογόνου και στον βιομηχανικό σχεδιασμό νέων προϊόντων. Είναι κάτοχος 2 διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και έχει δημοσιεύσει μελέτες χημικών διεργασιών και θεωρητικής φυσικής. Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Η ανάβαση είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.