Η Odeon παρουσιάζει στους κινηματογράφους από 8 Μαΐου 2014, την αισθηματική κωμωδία «Η άλλη Γυναίκα» του Νικ Κασαβέτις, σκηνοθέτη των ταινιών «To ημερολόγιο» και «Η αδελφή μου κι εγώ», με πρωταγωνίστρια την Κάμερον Ντίαζ.

Σύνοψη:

Η Κάρλι (Κάμερον Ντίαζ) είναι μια σκληρή Νεοϋορκέζα δικηγόρος, η ερωτική ζωή της οποίας διέπεται από αυστηρούς και παραδοσιακούς κανόνες. Όταν όμως γνωρίσει τον Μαρκ Κινγκ (Νικολάι Κόστερ Βαλντάου, «Game of Thrones») αποφασίζει να αφήσει προσωρινά την πανοπλία της και να αφεθεί ολοκληρωτικά στην ακαταμάχητη γοητεία του. Μια αυθόρμητη, αιφνιδιαστική επίσκεψη της Κάρλι στο σπίτι του Μαρκ, στο Κονέκτικατ θα είναι η αφορμή της απόλυτης ανατροπής, καθώς εκεί η άλλοτε άτεγκτη – πλέον ερωτοχτυπημένη – δύσμοιρη δικηγόρος θα συνειδητοποιήσει με τον πιο ακραίο τρόπο ότι ο «καλός της» τυγχάνει παντρεμένος με μια άλλη γυναίκα, την Κέιτ (Λέσλι Μαν).

Πέρα από την οργή της Κάρλι, ο κόσμος της οποίας κατέρρευσε ολοσχερώς μετά την απροσδόκητη αυτή συνειδητοποίηση, η ζωή της Κέιτ ανατρέπεται επίσης, καθώς έξαλλη συνειδητοποιεί ότι ο «πιστός» σύζυγός της την απατά. Αντί οι δυο γυναίκες λοιπόν να στρέψουν την οργή η μία απέναντι στην άλλη, αποφασίζουν να συμμαχήσουν και να στραφούν ενάντια στον κοινό τους εχθρό. Σύντομα συνειδητοποιούν ότι εκείνα που τις ενώνουν, τελικά, είναι πολύ περισσότερα από εκείνα που τις χωρίζουν, όμως ποτέ δεν είχαν φανταστεί ότι μπορεί να τους ενώνει και μια τρίτη «αντίζηλος»!

Πλέον, στον αγώνα της γυναικείας εκδίκησης ενάντια στον άπιστο Μαρκ, θα ενταχθεί ένα ακόμη «απατημένο» θύμα, η σεξοβόμβα Άμπερ (Κέιτ Άπτον). Οι τρεις γυναίκες είναι πια αποφασισμένες ότι δεν θα σταματήσουν την απόπειρα εκδίκησής τους αν δεν αποκαλύψουν το αληθινό πρόσωπο του ψεύτη Μαρκ… Κι όσο το πανούργο τους σχέδιο εξελίσσεται, οι τρεις φίλες έρχονται όλο πιο κοντά η μια στην άλλη…

Λίγα λόγια για την παραγωγή

Η παραγωγός της ταινίας Τζούλι Γιόρν αναζητούσε για πολύ καιρό μια κωμική ιδέα που θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε γυναικεία παρέα, μέχρι τη στιγμή που έπεσε πάνω στο σενάριο της Μελίσα Κ. Στακ. «Ερωτευτήκαμε κατευθείαν τη Μελίσα. Μας κέρδισε η “στεγνή” προοπτική της και το λαμπρό της μυαλό. Μπορώ να μετρήσω στα δάχτυλα του ενός χεριού μου τις περιπτώσεις σαν αυτή, όπου μας στέλνουν τις πρώτες σελίδες του σεναρίου και υπογράφουμε με κλειστά μάτια. Αυτό ακριβώς έγινε τώρα. Οι 30 πρώτες σελίδες του σεναρίου μας ανάγκασαν να αναφωνήσουμε “Ξεκινάμε”, με ενθουσιασμό!» δήλωσε η Γιόρν για την επιλογή της σεναριογράφου.

Οι αρχικές συζητήσεις σχετικά με την ταινία ξεκίνησαν με την Σταρκ να ξεκαθαρίζει τι είναι αυτό που δεν θα ήθελε να δει σε μια ταινία: «Δήλωσα από την πρώτη στιγμή ότι δε με ενδιέφερε να δημιουργήσω μια σύζυγο που θα έμοιαζε καταθλιπτική και μίζερη νοικοκυρά-ζωντοχήρα και επίσης δεν ήθελα σε καμία περίπτωση η άλλη γυναίκα να είναι απλά μια σκύλα. Ήθελα να έχουμε ξεκαθαρίσει από την αρχή τις σκέψεις μας αναφορικά με τους στερεοτυπικούς χαρακτήρες.»

 

Η Σταρκ είχε και κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες πηγές έμπνευσης: «Παρακολούθησα μπόλικες γαλλικές κωμωδίες, στις οποίες όλες κοιμόντουσαν με διάφορους – όχι απαραίτητα με τους συντρόφους τους. Στην Αμερική υπάρχει μια κάπως πιο πουριτανική άποψη αναφορικά με την πολυγαμία αλλά και τη μοιχεία, οπότε είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε και να σκεφτούμε τις γαλλικές ταινίες επικεντρώνοντας στις σχέσεις των ανθρώπων ως προέκταση των μπερδεμένων, εμπλεκόμενων χαρακτήρων».

Ομοίως, η παραγωγός βλέπει την ταινία σαν μια ιστορία για τους δεσμούς, μόνο που στον πυρήνα της δεν υπάρχουν τόσο οι ρομαντικοί δεσμοί όσο οι φιλικοί: «Πρόκειται για μια ταινία με θέμα την ιστορία αγάπης μεταξύ των γυναικών και πως αυτές θα καταφέρουν να ανακτήσουν τη χαμένη τους δύναμη».

 

Ο σωστός άντρας για την «Άλλη Γυναίκα»

Έχοντας λοιπόν το σενάριο στα χέρια της, η παραγωγός της ταινίας Τζούλι Γιόρν άρχισε την αναζήτηση σκηνοθέτη. Ο γνωστός από τις επιτυχημένες ταινίες «Το Ημερολόγιο» και «Η Αδελφή μου κι Εγώ», Νικ Κασαβέτις, έμοιαζε ιδανική επιλογή. Όταν ο Νικ διάβασε το σενάριο, εκδήλωσε κατευθείαν ενδιαφέρον, λέγοντας ότι η εμπειρία του από την εμβληματική προσωπικότητα της μητέρας του, των αδερφών του και της κόρης του, του έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό δέσιμο με τις γυναίκες. Επίσης εκείνο που διέκρινε και αγάπησε στο συγκεκριμένο σενάριο είναι η μοναδική προσέγγιση της δύναμης της γυναικείας φιλίας.

Η Γιόρν αναγνωρίζει ότι ο Νικ είχε στα χέρια του μια φαρέτρα γεμάτη γυναίκες! Η παραγωγός, η σεναριογράφος, οι πρωταγωνίστριες και πολλές ακόμη από τις γυναίκες στην ομάδα των συντελεστών της ταινίας, στρεφόντουσαν τις περισσότερες φορές προς τον Νικ προκειμένου να του αναλύσουν και να του εξηγήσουν τις σκέψεις τους. «Αν έμπαινες λοιπόν στο πλατό, θα έπεφτες σίγουρα επάνω σε έναν πάρα πολύ ψηλό τύπο γεμάτο τατουάζ, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην αναρωτιόσουν “Μα καλά, είναι όντως αυτός ο σκηνοθέτης της ταινίας;”. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι ο Νικ είναι με διαφορά ο πιο ευαίσθητος όλων μας!», καταλήγει η παραγωγός.

Η «Άλλη Γυναίκα»

Από τη στιγμή που οι χαρακτήρες άρχισαν να διαμορφώνονται, σεναριακά, η παραγωγός είχε στο μυαλό της την Κάμερον Ντίαζ για τον πρωταγωνιστικό ρόλο. «Ήταν ένα από τα όνειρά μου, να κάνω κάστινγκ με την Κάμερον Ντίαζ, μια κινηματογραφική περσόνα που στην προκειμένη περίπτωση θα μπορούσε να δημιουργήσει την πιο κατάλληλη Κάρλι».


Εκείνο που την άγγιξε κατευθείαν ήταν η φρέσκια  ματιά επάνω στη σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα σε δυο – ή και περισσότερες – γυναίκες, όταν βρίσκονται αντιμέτωπες με ασυνήθιστες, έκτακτες καταστάσεις. Η Κάμερον Ντίαζ βρήκε τη σκέψη πολύ ενδιαφέρουσα: «Όταν η Κάρλι μαθαίνει ότι ο Μαρκ είναι παντρεμένος, δεν θέλει να έχει καμία σχέση με εκείνον, ή με οτιδήποτε κοντινό του, όμως υπάρχει κι αυτή η “άλλη γυναίκα”, η σύζυγος του Μάρκ, Κέιτ, την οποία δεν θα τολμούσε με κανέναν τρόπο να αφήσει αβοήθητη!»

Και συνεχίζει: «Είναι ένα πολύ όμορφο κόνσεπτ. Έχει να κάνει με τις γυναίκες και με τη φιλία. Κι εκείνο που μου άρεσε ακόμη περισσότερο είναι ότι δεν αποκλείει τους άντρες θεατές και δεν έχει να κάνει με την εκδίκηση. Πρόκειται για ένα ταξίδι το οποίο αυτές οι γυναίκες θα κάνουν προκειμένου να γνωρίσουν τον εαυτό τους. Και μιλάμε για τρεις γυναίκες οι οποίες είναι τόσο διαφορετικές που δεν υπήρχε περίπτωση να συναντηθούν σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση. Κι αυτό που κάνουν στον Μαρκ είναι περισσότερο η αποκάλυψη του πραγματικού του προσώπου παρά ένα χτύπημα εκδίκησης»!

Η Λέσλι Μαν η οποία υποδύεται την Κέιτ, μια υπέρ-νοικοκυρά των προαστίων, πιστεύει ότι ο χαρακτήρας της ζει μέσα σε μια φούσκα! Έχει μάθει να περνά την κάθε της μέρα με έναν συγκεκριμένο τρόπο και έχει ως μοναδικό της μέλημα να υπηρετεί τον άντρα της και να τον κάνει περήφανο. Μέσα από τη διαδικασία αυτή, φυσικά έχει χάσει τον εαυτό της και έτσι όταν η Κέιτ ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός δεν της είναι πιστός, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της. Το στήριγμα που αναζητά όταν τα πάντα γύρω της έχουν θολώσει έρχεται από τις άλλες γυναίκες, οι οποίες θα τη βοηθήσουν να σταθεί ξανά στα πόδια της και να επανέλθει.

Στο ρόλο της τρίτης εξαπατημένης γυναίκας, της Άμπερ, δε θα μπορούσε να υπάρξει πιο ταιριαστή επιλογή από αυτή της Κέιτ Άπτον – παρότι η συγκεκριμένη θέση προσέλκυσε μπόλικες υποψήφιες! Η παραγωγός θυμάται ότι: «Αρχικά είχαμε την εικόνα της Κέιτ Άπτον ως ένα χαλαρό καλούπι για τον συγκεκριμένο κινηματογραφικό χαρακτήρα, καθώς πιστεύαμε ότι δεν θα μπορούσαμε να την έχουμε μαζί μας. Οπότε όταν προστέθηκε στο καστ, μας έλυσε τα χέρια. Το κλειδί του συγκεκριμένου ρόλου είναι ότι πρέπει αρχικά να είναι μισητή, και σταδιακά να σε κάνει να την αγαπήσεις. Και ταιριάζει τόσο τέλεια στη συγκεκριμένη διαδικασία…»

 

Στο ρόλο του χαρισματικού ψεύτη Μαρκ Κίνγκ, συναντάμε τον Νικολάι Κόστερ Βαλντάου (Game of Thrones), ο οποίος εξέπληξε τους πάντες με το κωμικό του ταλέντο. Συγκεκριμένα η παραγωγός αναφέρει: «Σταθήκαμε απίστευτα τυχεροί με την περίπτωση του Νικολάι. Ξέραμε με βεβαιότητα ότι διαθέτει το ύφος και την εμφάνιση του όμορφου, εντυπωσιακού πρωταγωνιστή, όταν όμως ήρθε και έβγαλε την πρώτη σκηνή, μείναμε όλοι με το στόμα ανοιχτό. Καταφέρνει από τη μια στιγμή στην άλλη να γίνει από κακός- γοητευτικός και – δεδομένου του απίστευτου ταλέντου που διαθέτει – δε σταματά να σε εκπλήσσει με το πόσο σκληρός “εργάτης” είναι!»

 

Ο ίδιος πιστεύει για τον χαρακτήρα του ότι «του Μαρκ του αρέσει να ερωτεύεται, αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα συνοψίζεται στο γεγονός ότι αυτός ο τύπος δεν σταματά να ερωτεύεται τον ερωτευμένο εαυτό του!»

Τέλος, άλλη μια επιλογή έκπληξη στο κάστ που αποδείχθηκε φοβερά ταιριαστή ήταν αυτή της γραμματέως της Κάμερον Ντίαζ στην ταινία, της Λύντια Μινάζ, την οποία υποδύεται η επιτυχημένη εκκεντρική ράπερ, Νίκι Μινάζ. Μια εκπληκτική περσόνα που τελικά αποδείχτηκε απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας!

 Στοιχεία ταινίας:


«Η Άλλη Γυναίκα» / The Other Woman

 2014| Έγχρωμη

Σκηνοθεσία: Νικ Κασαβέτις

Σενάριο: Μελίσα Κ. Στακ

Παραγωγή: Τζούλι Γιορν

Ηθοποιοί:

Κάμερον Ντίαζ

Λέσλι Μαν

Νικολάι Κόστερ Βαλντάου

Κέιτ Άπτον

Νίκι Μινάζ

 

Μοντάζ: Τζιμ Φλιν, Άλαν Χάιμ

Φωτογραφία: Ρόμπερτ Φράισε

Διάρκεια: 109

Διανομή: Odeon