Η Αλίκη. Η πόλη.
Έναν δύσκολο χειµώνα.
Μια µέρα. Είκοσι τέσσερις ώρες.
Απ’ το βράδυ της µιας µέχρι το απόγευµα της άλλης.
Ο φόβος. Η µουσική.
Ο έρωτας. Οι άνθρωποι.
Τα ζώα. Οι φίλοι.
Η ελπίδα.


“Με λένε Αργυρώ Πιπίνη. Γεννήθηκα στο Αγρίνιο αλλά ζω στην Αθήνα. Έχω σπουδάσει νομικά (Πολιτικό Τμήμα) και θέατρο (σχολή Π. Κατσέλη, σχολή Βεάκη), έχω δουλέψει ως ηθοποιός, διδάσκω υποκριτική σε διάφορες σχολές, κυρίως όμως ασχολούμαι με το γράψιμο βιβλίων για παιδιά και εφήβους.

Έχουν εκδοθεί αρκετά βιβλία μου: Μαξ, ο τυχερόγατος (Μεταίχμιο), Η συνωμοσία των κουζινικών (Ελληνικά Γράμματα), Καληνύχτα και όνειρα γλυκά, Λέξεις και χρώματα, τελείες και κόμματα, Δώδεκα δώρα για τα Χριστούγεννα (συλλογικό) και τα τρία απ’ τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, Άμπρα Κατάμπρα, Χριστούγεννα (Μίνωας), Μία αγάπη, επτά χρώματα και ένας λύκος, Ο Ευγένιος και ο ιερός πάπυρος (Μεταίχμιο).

Απ’ τις εκδόσεις Πατάκη έχει κυκλοφορήσει το ημερολόγιό μου για το 2011 Σαίξπηρ-Το βήμα του χρόνου και Η τρέλα της αγάπης και Το παιχνίδι της μεταμφίεσης, δύο εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά και εφήβους εμπνευσμένα από τα θεατρικά έργα του Σαίξπηρ.

Είμαι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ).

Μεταφράζω λογοτεχνία, κείμενα για το θέατρο, παιδικά κι εφηβικά βιβλία. Σε συνεργασία με διάφορους φορείς (Κέντρο Λογοτεχνών και Μεταφραστών Ρόδου, ΕΚΕΒΙ, περιοδικό Κid’s Fun, Μουσείο Ηρακλειδών) έχω οργανώσει project για παιδιά βασισμένα σε έργα κλασικής λογοτεχνίας, στη ζωγραφική, στην ποίηση και σε δικά μου βιβλία.”