Το αφιέρωμα πραγματοποιείται από την Κυριακή 21 έως την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 στο αγαπημένο σινεφίλ στέκι, την αίθουσα Σταύρος Τορνές και παρουσιάζει τις ταινίες Κοτόπουλο με δαμάσκηνα των Βενσάν Παρονό και Μαρζάν Σατραπί, Η αίσθηση του έρωτα του Ντέιβιντ Μακένζι και Κάτω από τον ήλιο του Λούκα Γκουαντανίνο.

Πρόγραμμα προβολών

Κυριακή 21/1

18.30 Κοτόπουλο με δαμάσκηνα
21.00 Η αίσθηση του έρωτα

Δευτέρα 22/1

18.30 Η αίσθηση του έρωτα
21.00 Κάτω από τον ήλιο

Τρίτη 23/1

18.30  Κάτω από τον ήλιο
21.00 Κοτόπουλο με δαμάσκηνα

Οι ταινίες

Κοτόπουλο με δαμάσκηνα

Σκηνοθεσία – σενάριο: Βενσάν Παρονό, Μαρζάν Σατραπί. Με τους: Mathieu Amalric, Edouard Baer, Maria de Medeiros. 

Τεχεράνη 1958. Ο Νασέρ Αλί Καν, ο πιο δημοφιλής βιολιστής της εποχής του, χάνει την όρεξη του για ζωή, όταν σπάει το αγαπημένο του βιολί. Ανίκανος να βρει κάποιο να το αντικαταστήσει, βρίσκει ανώφελη τη ζωή. Ξαπλώνει στο κρεβάτι του και βυθίζεται όλο και περισσότερο στις αναμνήσεις από το παρελθόν και στο μέλλον των παιδιών του. Καθώς τα κομμάτια της ιστορίας ενώνονται, ανακαλύπτουμε την αγάπη της ζωής του και το βάρος της απόφασης του…

Η αίσθηση του έρωτα

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Μακένζι. Σενάριο: Kim Fupz Aakeson. Με τους: Ewan McGregor, Eva Green, Lauren Tempany.

Η Σούζαν είναι μια επιστήμονας που αναζητά απαντήσεις σε σημαντικές ερωτήσεις. Τόσο σημαντικές, που έχει εγκαταλείψει άλλα σημαντικά πράγματα, όπως η αγάπη. Όλα όμως θα αλλάξουν ξαφνικά όταν γνωρίσει τον Μάικλ, έναν ταλαντούχο σεφ. Ενώ η Σούζαν και ο Μάικλ αρχίζουν να βιώνουν πρωτόγνωρα συναισθήματα, σε ολόκληρο τον πλανήτη ο κόσμος αισθάνεται επίσης περίεργα, καθώς κάτι επηρεάζει τις αισθήσεις τους. Η Σούζαν και ο Μάικλ νιώθουν ότι συνδέονται αληθινά. Είναι επειδή ερωτεύονται ή επειδή καταρρέει ο κόσμος γύρω τους;

Κάτω από τον ήλιο

Σκηνοθεσία: Λούκα Γκουαντανίνο. Σενάριο: David Kajganich, Jacques Deray. Με τους: Tilda Swinton, Matthias Schoenaerts, Ralph Fiennes.  

Μια ροκ τραγουδίστρια ξεκουράζεται με τον νεαρό σύντροφό της σε ένα μικρό ηλιόλουστο νησί της Ιταλίας. Όταν ο πρώην της φτάσει στο νησί μαζί με την κόρη του, η ισορροπία του ζευγαριού θα διαταραχθεί, με εκρηκτικές συνέπειες.