Η StraDa Films παρουσιάζει από τις 28 Ιουλίου 2016 την ταινία ντεμπούτο του Βιμ Βέντερς, Η Αγωνία του Τερματοφύλακα πριν από το Πέναλτι (The Goalie’s Anxiety at the Penalty Kick) σε αποκατεστημένη έκδοση (Remastered).

Σύνοψη:

Ο τερματοφύλακας Γιόζεφ Μπλοκ “τρώει” ένα γκολ, κατά τη διάρκεια ενός εκτός έδρας παιχνιδιού  και μετά από καυγά με τον διαιτητή αποβάλλεται. Φεύγοντας από το γήπεδο, ξεκινά μια άσκοπη περιπλάνηση στη ξένη πόλη. Περνάει την ώρα του σε έναν κινηματογράφο και το βράδυ κοιμάται με την ταμία. Το επόμενο πρωί και χωρίς κανέναν προφανή λόγο τη δολοφονεί. Μόνος ξανά, θα κατευθυνθεί προς την επαρχιακή πόλη που κατοικεί η πρώην κοπέλα του.

Για την ταινία:

Για την ταινία ντεμπούτο του, ο Wim Wenders, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, δανείζεται την αισθητική των ταινιών του Χίτσκοκ. Η Αγωνία του Τερματοφύλακα πριν από το Πέναλτι  βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Peter Handke και αποτελεί την αφετηρία μιας συνεργασίας χρόνων ανάμεσα στον σκηνοθέτη, τον καμεραμάν Robby Müller και τον Peter Przygodda που κάνει το μοντάζ.

Βραβείο Fipresci, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 1972

Στοιχεία ταινίας:

Σκηνοθεσία: Wim Wenders

Σενάριο:  Wim Wenders (βασιμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Peter Handke)

Παίζουν: Arthur Brauss , Kai Fischer, Erika Pluhar, Libgart Schwarz

Διάρκεια: 100 λεπτά

Χώρα: West Germany/Austria

Γλώσσα: Γερμανικά

AKA: Die Angst des Tormanns beim Elfmeter

Έτος: 1972