Από την Κυριακή 6 έως την Τρίτη 8 Μαΐου 2018 στο αγαπημένο σινεφίλ στέκι, θα απολαύσουμε λοιπόν τις ταινίες Transamerica του Ντάνκαν Τάκερ (2005), Albert Nobbs του Ροντρίγκο Γκαρσία (2011) και Το κορίτσι από τη Δανία του Τομ Χούπερ (2015).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Κυριακή 6/5

19:00 Albert Nobbs
21:30 Transamerica

Δευτέρα 7/5

19:00 Το κορίτσι από τη Δανία
21:30 Albert Nobbs

Τρίτη 8/5

19:00 Transamerica
21:30 Το κορίτσι από τη Δανία

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ

Transamerica

Σκηνοθεσία-σενάριο: Duncan Tucker. Με τους: Felicity Huffman, Kevin Zegers, Fionnula Flanagan. Έγχρωμη, 103′

H Μπρι, μια τρανσέξουαλ που ετοιμάζεται να κάνει εγχείριση αλλαγής φύλου, πληροφορείται ότι έχει έναν έφηβο γιο από μια παλιότερη σχέση της. Τον συνοδεύει οδικά από τη Νέα Υόρκη ως το Λος Άντζελες, χωρίς να τολμά να του πει την αλήθεια, ενώ τα πράγματα περιπλέκονται όταν τον γνωρίζει στους γονείς της.

Albert Nobbs

Σκηνοθεσία: Rodrigo Garcia. Με τους: Glenn Close, Mia Wasikowska, Aaron Taylor-Johnson. Έγχρωμη, 113′.

Σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Δουβλίνο του 19ου αιώνα, μία γυναίκα μεταμφιέζεται σε άντρα, ώστε να μπορέσει να επιβιώσει. Τριάντα χρόνια αργότερα, βρίσκει τον εαυτό της παγιδευμένο –ή μήπως όχι;- στο χαρακτήρα που δημιούργησε η ίδια. H Γκλεν Κλόουζ είναι εκπληκτική στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το κορίτσι από τη Δανία / The Danish Girl

Σκηνοθεσία: Tom Hooper. Σενάριο: Lucinda Coxon. Με τους: Eddie Redmayne, Alicia Vicander, Amber Heard. Έγχρωμη, 120′.

Η ταινία αποτελεί την κινηματογραφική διασκευή του μυθιστορήματος του Ντέιβιντ Έμπερσοφ «Το κορίτσι από τη Δανία» και αφηγείται τη ζωή της ζωγράφου Λίλι Έλμπε, της πρώτης τρανσέξουαλ γυναίκας με καταγεγραμμένη περίπτωση χειρουργικού επαναπροσδιορισμού του φύλου το 1930.