Η φετινή Art Thessaloniki θα έχει τιμώμενη χώρα την Κίνα και ένα εκτενές παράλληλο πρόγραμμα.

Η Art Thessaloniki περιμένει να καλωσορίσει πολλούς επισκέπτες, συλλέκτες, αγοραστές και γκαλερί από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Ιαπωνία, το Ισραήλ, την Τουρκία, την Ρωσία, τις Βαλκανικές χώρες, και τις ΗΠΑ, που θα συμμετάσχουν και θα την επισκεφθούν.

Η Art Thessaloniki λειτουργεί τόσο σε επίπεδο καλλιτεχνικής έκφρασης, επικοινωνίας, όσο και σε επίπεδο εμπορικής, πολιτισμικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Ήδη έχουν δείξει ενδιαφέρον για να συμμετέχουν γκαλερί από 8 χώρες και λάβαμε θετικές απαντήσεις από φιλότεχνους και συλλέκτες, για να επισκεφθούν την Art-fair.

Η 2η Art-Thessaloniki International Contemporary Art Fair τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), του Δήμου Θεσσαλονίκης και πολυάριθμων φορέων της πόλης, που ενώνουν τις προσπάθειές τους για την ανάδειξη της έκθεσης σε ετήσιο θεσμό.

Η Θεσσαλονίκη, μια από τις πιο ασφαλείς πόλεις του κόσμου, που πρόσφατα διετέλεσε Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός και φημίζεται για το φεστιβάλ κινηματογράφου, το πλήθος των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και την έντονη πολιτιστική ζωή της. Το 2013 το περιοδικό National Geographic τη συμπεριέλαβε ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς ανά τον κόσμο, ενώ το 2014 οι Financial Times FDI την ανακήρυξε ως την καλύτερη μεσαίου μεγέθους μελλοντική Ευρωπαϊκή πόλη σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον τρόπο ζωής.

Πληροφορίες – αιτήσεις συμμετοχής:

www.art-thessaloniki.gr


Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση2η Art Thessaloniki International Contemporary Art Fair