Μετά την τεράστια επιτυχία πριν ένα μήνα της νέας δουλειάς της ομάδας (Αισώπου…φίλοι), στο θεατράκι μας, ο “Μικρός Νότος” παρουσιάζει στο Στέκι του Παιδιού μια Ανοιξιάτικη παράσταση αφιερωμένη στα έθιμα του Πάσχα.

Μια διαδραστική παιδική παράσταση της θεατρικής ομάδας “Μικρός Νότος“, που δημιούργησαν πριν 6 χρόνια, η ηθοποιός Χρύσα Διαμαντοπούλου, ο σκηνοθέτης Τάσος Ράτζος, ο μουσικός & σκηνοθέτης Πέτρος Δαμουλής και η δημοσιογράφος Λαμπρινή Σταμάτη.

Η παράσταση

Ο Απρίλιος ή Λαμπριάτης, με οδηγό το παραμύθι Η Κυρά Καλή και οι 12 μήνες, μας καλωσορίζει με ήθη, έθιμα, τραγούδια και παιχνίδια για το Πάσχα !

Δύο ηθοποιοί η Δάφνη Καμμένου και η Ναυσικά Πύρρου με τη συνοδεία μουσικών οργάνων (τζουράς, μπεντίρ, κρουστά, κόρνες…) αφηγούνται το παραμύθι με το σώμα τους και με κουκλοθέατρο.

Στο τέλος παίζουν και τραγουδούν μαζί με τα παιδιά παραδοσιακά έθιμα, παιχνίδια και τραγούδια της λαϊκής παράδοσης και τα ζωντανεύουν σε μια γιορτή, όπως εκείνες που παραδοσιακά έστηναν και εξακολουθούν να στήνουν οι παρέες των παιδιών στις γειτονιές σ’όλη την Ελλάδα.

Συντελεστές:

Σύλληψη Ιδέας – Έρευνα & Επιλογή Υλικού: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Κείμενο-Σκηνοθεσία-Μουσική: Πέτρος Δαμουλής
Βοηθός Σκηνοθέτης: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Έρευνα και επιμέλεια λαογραφικού υλικού: Ελένη Τσούτσια-Λουλάκη, μουσικοπαιδαγωγός
Επιμέλεια κίνησης: Τατού Αγγελική Δέδε
Ιδέα-κατασκευή σκηνικού: Πέτρος Δαμουλής
Σκηνικά αντικείμενα: Ανδριάνα Βλάχου, Kέλλυ Κουλουριώτου
Επιστημονική σύμβουλος στο διαδραστικό μέρος: Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-εξειδικευμένη στο DRAMA IN EDUCATION

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Δάφνη Καμμένου, Ναυσικά Πύρρου

Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος

Υπεύθυνη παραγωγής: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Παραγωγή: Θεατρική ομάδα Μικρός Νότος

Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά
Για παιδιά από 3 χρονών και πάνω

ΥΓ : Η ομάδα «Μικρός Νότος» ταξιδεύει ΓΙΑ 6η ΧΡΟΝΙΑ τις καθημερινές σε σχολεία και… όπου υπάρχουν παιδιά παρουσιάζοντας τέσσερις θεατρικές παραστάσεις για μαθητές παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων και δημοτικών, με την επιμέλεια εξειδικευμένων παιδαγωγών στο διαδραστικό τους μέρος, με ζωντανή μουσική, κουκλοθέατρο και πρωτότυπες θεατρικές εκπλήξεις.

Πληροφορίες για την παράσταση στη σελίδα στο facebook: ΣΤΕΚΙ του Παιδιού και στο μπλογκ www.tostekitoupaidiou.blogspot.com