Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος φέρνει στο επίκεντρο παραδοσιακά έθιμα και παιχνίδια της αυλής, με αφορμή το παραδοσιακό παραμύθι «Η κυρά Καλή και οι 12 μήνες», σε μια θεατρική και μουσική δράση για παιδιά από 3 ετών. Tον Νοέμβριο μαθαίνουμε τις παραδόσεις του φθινοπώρου, παίζουμε με τα τραγούδια του και τα παιχνίδια του!

Η κυρά Καλή συναντά τον κάθε έναν από τους 12 μήνες, ζει την κάθε νέα εποχή με τα έθιμά της και τα ζωντανεύει σε μια γιορτή, όπως εκείνες που απλά και παραδοσιακά έστηναν οι παρέες των παιδιών στις γειτονιές, σε κάθε περιοχή της Ελλάδας. τον ΝΟΕΜΒΡΙΟ: έθιμα και τραγούδια του φθινοπώρου, παιχνίδια από τα νυχτέρια, χειμερινές αγροτικές εργασίες

Η παράσταση γεννήθηκε από μία ιδέα της Χρύσας Διαμαντοπούλου– ηθοποιός, ειδικευμένη στο θέατρο στην εκπαίδευση- η οποία επέλεξε, συνέθεσε και σκηνοθέτησε το εκτός παραμυθιού υλικό. Ο σκηνοθέτης και μουσικός Πέτρος Δαμουλής έγραψε σε έμμετρο λόγο και σκηνοθέτησε το παραμύθι, δένοντάς το με παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα ακούσματα.

Η μουσικοπαιδαγωγός Ελένη Τσούτσια-Λουλάκη συνέλεξε και επιμελήθηκε το λαογραφικό υλικό, η Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-ειδικευμένη στο Drama in Education, σχεδίασε τα έθιμα ως θεατρικά παιχνίδια και μαζί με τη Χρύσα Διαμαντοπούλου φρόντισαν ώστε η συμμετοχή των παιδιών να είναι ουσιαστική και άμεση.

Δρόμο διανύσματα, διακρίσεις η κυρά Καλή και διακρίσεις στο παλάτι του γέρο-Χρόνου, γνωστές και δημιουργίες και με κάθε φορά, με παινέματα, με την εφαρμογή λογισμικά και με την αλήθεια, με τα μηνύματα που πρέπει να κάνουμε. Αναλύσεις τα καλούδια σε διαίρεση από παιδιά που σχετίζονται με, ευχαριστεί για τα δώρα που έχουν και για τις ομορφιές του.

Οι συντελεστές της παράθεσης:

Σύλληψη Ιδέας – Έρευνα Υλικού- Σκηνοθεσία διαδραστικού: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Διασκευή, Σκηνοθεσία, Πρωτότυπη μουσική Παραμυθιού: Πέτρος Δαμουλής
Ερμηνεύουν ΟΙ Ηθοποιοί Αγγελική Παναγιωτοπούλου ΚΑΙ Ναυσικά ΠΥΡΡΟΥ
Ζωντανή μουσική: ΟΜΑΔΑ Μικρός Νότος
Έρευνα, επιλογή, επιμέλεια λαογραφικού υλικού, δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς: Ελένη Τσούτσια- Λουλάκη , μουσικοπαιδαγωγός Goτημονική
σύμβουλος – διδασκαλίαδιαδραστικά μέτρο: Φλώρα Σπύρου, φιλόλογος-εξειδικευμένη στο ΔΡΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Κοστούμια: Μαρίνα Πολυμέρη
Σκηνικά αντικείμενα: Μαργαρίτα Τζαννέτου, Ανδριάνα Βλάχου, Κέλλη
Κατασκευή κούκλας & ζωγραφιά διανικού: Μαργαρίτα Τζαννέτου
Διδασκαλία μουσικοί διάδικοι: Πέτρος Δαμουλής
Φωτογραφίες: Τάσος Βρεττός
γραφιστικός διάλογος διάθεσης: k2design
Ρυμουλκούμενο: Κωνσταντίνος Γρηγορακάκης
Υπεύθυνη έκθεση: Χρύσα Διαμαντοπούλου

Για παιδιά από 3+

Διάρκεια: 60 λεπτά