Οι εκδόσεις Χίλων με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουν την έκδοση του βιβλίου «Γυναίκες που φοβόντουσαν τον ίσκιο τους και αγάπησαν τη σκιά τους» του Συμβούλου ψυχικής υγείας Ευάγγελου Κουσιάδη στις αρχές Μαρτίου του 2014.

 

Ο Ευάγγελος Κουσιάδης, κάτοχος Bachelor στη συμβουλευτική ψυχολογία στο πανεπιστήμιο Teeside και εξειδικευμένος στην Ιατρική Ψυχολογία στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και με μετεκπαίδευση στη κλινική ψυχοπαθολογία στο Αιγινήτειο νοσοκομείο, έγραψε ένα ιδιαίτερο βιβλίο που όπως ο ίδιος αποκαλεί είναι ένα ταξίδι ψυχολογικό και φιλοσοφικό στα βάθη της γυναικείας ψυχής. Γραμμένο λογοτεχνικά αλλά με επιστημονικό τρόπο, εκθέτει περιπτώσεις γυναικών που πέρασαν από το γραφείο του με σοβαρές ψυχολογικές επιπλοκές στη ζωή τους. Αφουγκράζεται τα σύγχρονα προβλήματα των ασθενών του και μπαίνει στα βάθη της ψυχοσύνθεσής τους για να ανακαλύψει την αιτία και την ψυχική ίαση.

 

Το βιβλίο απευθύνεται σε όλες εκείνες τις γυναίκες που, παρόλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες της ζωής τους, τόλμησαν να παλέψουν και να αναζητήσουν μια διέξοδο και μια λύτρωση, ένα καινούργιο νόημα στη ζωή που αισθάνονταν ότι τους έφευγε μέσα από τα χέρια. Στις έξι ιστορίες του βιβλίου παρουσιάζονται διαφορετικές περιπτώσεις γυναικών, που η καθεμιά από την πλευρά της πάλεψε ενάντια στους προσωπικούς της δαίμονες και φόβους, μέχρι εκεί που μπορούσε να φτάσει. Γυναίκες με φοβίες, με άγχος, πανικό και κατάθλιψη, γυναίκες που ζούσαν τυραννικούς έρωτες, μεθυσμένες στην αρχή και δηλητηριασμένες αργότερα από τις ερωτικές τους σχέσεις, γυναίκες κάθε ηλικίας, παγιδευμένες ως νεαρές κοπέλες, παγιδευμένες και ως ώριμες. Το βάρος της πολυπλοκότητας της φύσης τους, τεράστιο και αγχωτικό για αυτές τις ίδιες. Και μαζί τους, σύμμαχος και συνεργάτης, ένας άνδρας θεραπευτής που βλέπει όλον αυτόν τον μεγάλο αγώνα να ξετυλίγεται μπροστά του.