Η συναυλία διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και εντάσσεται στον κύκλο συναυλιών «Νέα Ταλέντα», με τον οποίο ο Δήμος Αθηναίων δίνει βήμα σε νέους Έλληνες καλλιτέχνες, αναδεικνύοντας το ταλέντο τους.

Το κοινό θα απολαύσει το αριστούργημα του αυστριακού συνθέτη στη μεταγραφή που πραγματοποίησε ο Klaus Simon για ορχήστρα δωματίου, ενώ η σολίστ Άννυ Φασσέα, η ανερχόμενη χαρισματική σοπράνο με δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα μας ταξιδέψει στο ιδιαίτερο μουσικό σύμπαν του έργου.

Ο Gustav Mahler σ’ αυτή τη συμφωνία, έχοντας ήδη συνθέσει τρεις συμφωνίες γιγαντιαίων διαστάσεων, εξερευνά τις δυνατότητες της ορχήστρας, όχι σε επίπεδο όγκου αλλά σε επίπεδο ηχοχρώματος. Αν και τα μέρη της συμφωνίας δεν φέρουν πλέον «προγραμματικούς» τίτλους, καθίσταται σαφές ότι τα θέματα της παιδικότητας, της αθωότητας και της επουράνιας ζωής διατρέχουν ολόκληρο το έργο και ιδιαίτερα το πρωτότυπο για την εποχή του φινάλε, όπου για πρώτη φορά ο συνθέτης χρησιμοποιεί την ανθρώπινη φωνή για να εκφράσει αυτά, που στο υπόλοιπο έργο υποδηλώνει μέσω του ορχηστρικού ήχου.

Σοπράνο:
Άννυ Φασσέα

Μουσική διεύθυνση:
Μιχάλης Οικονόμου

Μεταγραφή για ορχήστρα δωματίου:
Klaus Simon

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

* Σε όλες τις εκδηλώσεις στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» τηρούνται όλα τα ισχύοντα μέτρα κατά της πανδημίας. Το θέατρο είναι covid free. Η είσοδος στους χώρους του θεάτρου προϋποθέτει πιστοποιητικό εμβολιασμού (τουλάχιστον 14 ημερών) ή νόσησης (έως 6 μήνες από τη διάγνωση), ενώ πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Κατά την άφιξή των θεατών στο θέατρο: Προς αποφυγή συνωστισμού προτείνεται στους θεατές να προσέρχονται στο θέατρο τουλάχιστον μία (60’) ώρα πριν την έναρξη της παράστασης. Κατά την είσοδο τους στο θέατρο να τηρούνται οι προβλεπόμενες αποστάσεις. Κατά τη διάρκεια της παράστασης οι θεατές κάθονται μόνο στις θέσεις τους και δεν αλλάζουν θέση. Η χρήση ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του κοινού στον χώρο της παράστασης, από την είσοδο μέχρι και την έξοδό τους. Μετά το πέρας της παράστασης θα γίνεται σταδιακή αποχώρηση από το θέατρο ακολουθώντας τις οδηγίες της ταξιθεσίας.