Το ArtWall Project Space παρουσιάζει την έκθεση του Γιάννη Κόκκαλη, με τίτλο «Οδηγία / Guideline», από την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014.

Η έκθεση αποτελείται από την υπερμεγέθη φουσκωτή κατασκευή ενός τζιπ από την σειρά «Inflated» και μία προβολή με τίτλο «Πατρόν». Ταξιδεύοντας στο χρόνο αυτά τα δύο έργα επαναπροσδιορίζονται σε σχέση με το αρχικό τους σχόλιο.
 

Το υπερμέγεθες τζιπ τοποθετημένο στην αίθουσα του ARTWALL δείχνει να ασφυκτιά καθώς διογκώνεται προς το θεατή. Το αλλόκοτο αυτό κατασκεύασμα στέκει σαν μνημείο – σύμβολο μιας εποχής υπέρτατου καταναλωτισμού που έχει αντικατασταθεί από ένα αίσθημα λύπης και παρακμής για αυτό που κάποτε λειτουργούσε ως ένδειξη υψηλού βιοτικού επιπέδου.
 

Η προβολή με τίτλο «Πατρόν» εκτελεί μια σειρά από γραμμές που μας παραπέμπουν σε επάλληλα σχέδια κατασκευής αντικειμένων. Η χαρτογράφηση αυτή καταλήγει σε ένα χαοτικό σύστημα γραμμών που για κάποιες στιγμές μετασχηματίζεται σε μια άμορφη μάζα σε αντίστιξη με το δομημένο ογκόλιθο του τζιπ.
 

Ταυτόχρονα από αυτή τη χαρτογράφηση προκύπτει η αισιοδοξία του καινούργιου, του επαναπροσδιορισμού της πορείας του ατόμου από ένα πληγωμένο κοινωνικό και πολιτικό σύστημα, η χάραξη νέας πνευματικής πορείας.

Στόχος του ArtWall Project Space είναι η προβολή και προώθηση της σύγχρονης καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από τα εικαστικά, το design, το θέατρο και τη μουσική. Η Φωτεινή Καπίρη σχεδίασε και υλοποίησε το πρόγραμμα ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εικαστικής παραγωγής. Το Fresh Hotel υποστηρίζει ενεργά την προσπάθεια αυτή δημιουργώντας έτσι ένα νέο πολιτιστικό πυρήνα στο κέντρο και την καρδιά της πόλης.