Το ΑΚΟΕ – ΑΜΦΙ, μία από τις σημαντικότερες εγχώριες παραγωγές των τελευταίων μηνών, ντυμένη με την ονειρική πρωτότυπη μουσική του Κωνσταντίνου Βήτα, ρίχνει την αυλαία του φετινού Gimme Shelter Film Festival (GSFF), σε μια βραδιά αφιερωμένη στην επανάσταση που διεκδικεί το δικαίωμα στην ύπαρξη, στην ευτυχία, στην αγάπη.

Oι πόρτες του Gagarin ανοίγουν στις 8.00 μ.μ.

Στις 9.00 μ.μ. ακριβώς, η Nalyssa Green και ο Κristof, σε μια μουσική σύμπραξη μπροστά από ένα πιάνο.

Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη της ταινίας Ιωσήφ Βαρδάκη, ο οποίος θα συμμετάσχει στο πολύ ενδιαφέρον Q&A με συντελεστές της ταινίας, που θα συντονίσει η παραγωγός του ΑΚΟΕ-ΑΜΦΙ και guest curator της βραδιάς, Mαρίνα Δανέζη.

Από τις πιο ουσιαστικές καταγραφές των πρώτων αγώνων για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, το ΑΚΟΕ – ΑΜΦΙ είναι ένα “Ευχαριστώ” στους ανθρώπους που μέσα σε ένα εξαιρετικά αρνητικό περιβάλλον, ύψωσαν το ανάστημά τους και φώναξαν με θάρρος, “Έχω το δικαίωμα να υπάρχω!”

Νalyssa Green x Kristof

GSFF Special Closing Night

21:00 Live on stage: Nalyssa Green x Κristof

21:45 Q&A 

θα μιλήσουν:

  • Ιωσήφ Βαρδάκη (Σκηνοθέτης ΑΚΟΕ-ΑΜΦΙ)
  • Θοδωρή Αντωνόπουλο (Δημοσιογράφος, Σύμβουλος Σεναρίου ΑΚΟΕ – ΑΜΦΙ)
  • Κώστα Γιαννακόπουλο (Κοινωνικός Ανθρωπολόγος, Επιστημονικός Σύμβουλος ΑΚΟΕ-ΑΜΦΙ)
  • Συντονίζει η παραγωγός της ταινίας, Μαρίνα Δανέζη

22:10 ΑΚΟΕ – ΑΜΦΙ: Η Ιστορία Μιας Επανάστασης (71′)

ΑΚΟΕ – ΑΜΦΙ: Η Ιστορία Μιας Επανάστασης (*Να κοιμάμαι στο στήθος του…) – Πληροφορίες για την ταινία

Ελλάδα 1977. Ένα σχέδιο νόμου ενώνει μια ομάδα από ομοφυλόφιλους και τρανς άτομα. Σε μια ιστορική εκδήλωση γεννιέται το πρώτο ελληνικό ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα.

Μέχρι το 1990, το ΑΚΟΕ και το περιοδικό του “Αμφί”, θα επηρέαζαν τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, αλλά και τον τρόπο που τα ίδια τα άτομα αντιμετώπιζαν τον εαυτό τους. Από τις πιο ουσιαστικές καταγραφές των πρώτων αγώνων για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, το ΑΚΟΕ-ΑΜΦΙ είναι η εξιστόρηση μιας άγνωστης, συναρπαστικής ιστορίας για μια επανάσταση που τώρα πια
μπορεί να πει το όνομα της.