Το It Grows on You είναι ένα 10ήμερο αφιερωμένο στην αειφορία και τον όρο «sustainability». Σε μια εποχή όπου η αναγκαιότητα για ανάπτυξη κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας παίζει καθοριστικό ρόλο στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, ολοένα και περισσότεροι νέοι δημιουργούν και παράγουν έργο με άξονα την αειφορία. Οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών έρχονται να αποτελέσουν αρχές και βάση για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα. Μέσα από μια έκθεση, ομιλίες και εργαστήρια το It Grows on You επιχειρεί να αναδείξει το έργο νέων δημιουργών, επιχειρηματιών, επαγγελματιών και φορέων, το οποίο πρεσβεύει τις αρχές των 17 στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη στοχεύοντας στην κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των πολιτών, καθώς και στη μύησή τους στον ηθικό καταναλωτισμό.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στη θεματική #sustainable_future, έναν κύκλο πρωτότυπων εκθέσεων και συνεργασιών γύρω από την οικολογία που ξεκίνησε το T.A.F το 2018. Η σύνδεση της καλλιτεχνικής παραγωγής και σκέψης με το περιβάλλον είναι ένα πεδίο που προβληματίζει την επιμελητική προσέγγιση του οργανισμού. Ζητήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και η ουσία της διαμόρφωσης ενός οικολογικού τρόπου ζωής προτάσσουν έναν επαναπροσδιορισμό των μέσων κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Η HandsUp Agency, το πρώτο πρακτορείο Διερμηνέων Νοηματικών Γλωσσών στην Ελλάδα, θα καλύψει τις ομιλίες με παράλληλη διερμηνεία στη νοηματική, καθιστώντας το Ιt Grows on You προσβάσιμο σε κωφούς και βαρήκοους συμμετέχοντες.

Εκθέτουν: BeGrims Fashion, BeMyFlower, Generation Generous, Helleo, Kizis Studio, rhoeco, Shedia Art Project, Sporos, thela.design, 3Quarters

Ομιλητές: Χρήστος Αλεφάντης (Shedia Art Project), Κωνσταντίνος Ζερβός (ΕΑΤΤ), Σπύρος Κίζης (Kizis Studio), Diti Kotecha (thela.design), Μαρία Μαυρουδάκη (Ένα Παιδί Μετράει τα Άστρα), Βάγια Μήτσιου (rhoeco), Βη Μπουγάνη (Sustainable Food Movement in Greece), Γιώργος Στέγγος (Cyclefi), Ευαγγελία Σωτηροπούλου (Sporos)

Εργαστήρια: Kids Hub & The Bee Camp

Πρόγραμμα

Σάββατο 17/3 – Sustainable Gastronomy:

13:00 Παρουσίαση της “Sustainable Food Movement in Greece” Κοιν.Σ.Επ/Ομιλήτρια Βη Μπουγάνη
13:20 Παρουσίαση του Προγράμματος EATT/Ομιλητής Κωνσταντίνος Ζερβός

Σάββατο 17/3 – Sustainable Living:

16:00 – 17:30 Βιωματικό εργαστήριο για παιδιά από τις ομάδες Kids Hub και The Bee Camp. «Για ποιόν ανθίζουν τα λουλούδια; Είναι οι μέλισσες φίλες μας ή θέλουν να μας τσιμπήσουν; Ποιος κρέμασε τα λεμόνια στο δέντρο; Σε αυτές και πολλές ακόμη ερωτήσεις θα δώσουμε απάντηση στις 17 Μαρτίου στις 16:00-17:30. Μέσω του θεάτρου, παιδιά ηλικίας 7-11 ετών θα περιηγηθούν στον φανταστικό κόσμο των μελισσών. Με μελισσοπαιχνίδια και λουλουδο-δραστηριότητες, θα γίνει η μάθηση… παιχνίδι!
*Για δηλώσεις συμμετοχών, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Kids Hubs στο [email protected] και 210 3006014 (11.00 – 16.00)

Δευτέρα 19/3 – Recycling:

19:00 Παρουσίαση της Cyclefi/Ομιλητής Γιώργος Στέγγος
19:20 Παρουσίαση της “Ένα Παιδί Μετράει τα Άστρα” Κοιν.Σ.Επ./Ομιλήτρια Μαρία Μαυρουδάκη

Τετάρτη 21/3 – Sustainable Design:

17:00 – 18:30 Καλλιτεχνικό εργαστήριο για ενήλικες από την ομάδα Shedia Art, του περιοδικού δρόμου “Σχεδία. Στο εργαστήριο ένα περιοδικό μετρέπεται σε προϊόντα υψηλής αισθητικής.  Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 12 άτομα.
*Για δηλώσεις συμμετοχών, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ομάδα Shedia Art στο [email protected]

19:00 Παρουσίαση της thela.design/Ομιλήτρια Diti Kotecha (Παρουσίαση στα Αγγλικά)
19:20 Παρουσίαση τoυ Kizis Studio/Ομιλητής Σπύρος Κίζης

Παρασκευή 23/3 – Sustainable Goods:

19:00 Παρουσίαση της Rhoeco/Ομιλήτρια Βάγια Μήτσιου
19:20 Παρουσίαση της Sporos/Ομιλήτρια Ευαγγελία Σωτηροπούλου
19:40 Παρουσίαση του “Shedia Art” Project, του περιοδικού δρόμου “σχεδία”/Ομιλητής Χρήστος Αλεφάντης