Σύμφωνα με την εικαστικό Σταυρούλα Καψάλη: “αφορμή για αυτή την σειρά έργων αποτέλεσαν οι φωτογραφίες του οικογενειακού αλλά και του προσωπικού μου αρχείου, φωτογραφίες στις οποίες ενσωμάτωσα στοιχεία, αφορμές και μοτίβα που παραπέμπουν συνειρμικά στις ιστορίες των συγκεκριμένων ανθρώπων αλλά και δικές μου και τις επανασηματοδοτούν.

Αυτή η διαδικασία είχε σαν αποτέλεσμα την αναγωγή των φωτογραφιών σε νέες εικόνες, με αισθητικές αξίες που έχουν μεν αναφορές στην λαϊκή τέχνη αλλά και στοιχεία της ποπ αρτ και του κριτικού ρεαλισμού. Τα έργα υλοποιήθηκαν με διάφορες τεχνικές της Χαρακτικής Τέχνης. Τεχνικές της οξυγραφίας, της χάραξης σε λινόλεουμ, της επιπεδοτυπίας (ζελατίνα, λαμαρίνα , ξύλο mdf) και της μεταξοτυπίας , με κυρίαρχη την τεχνική της οξυγραφίας σε τσίγγο. Οι τεχνικές της οξειδωμένης ακιδογραφίας, της ακουατίντας, της ζάχαρης και του μαλακού βερνικιού, συνέτειναν στο να επιτευχθεί η τονικότητα των έργων με διαφορετική πυκνότητα της γραφής.”

Σταυρούλα Καψάλη

Η Σταυρούλα Καψάλη αποφοίτησε το 2019 από την Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, από το εργαστήριο χαρακτικής με διδάσκοντα τον Μανόλη Γιανναδάκη. Έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιμέλεια έκθεσης Κατερίνα Ξυπολίτου.

*GROUNTZA ήταν το επίθετο της προγιαγιάς της Σταυρούλας Καψάλη.