Το θρυλικό αφιέρωμα των Groundation στον Bob Marley περνά και από την Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία της μπάντας και το αθηναϊκό κοινό είχε την ευκαιρία να το απολαύσει! Όσοι έφυγαν από το Gagarin, μετά το τέλος της συναυλίας της Τετάρτης 18 Μαϊου, είχαν βιώσει την ανεπανάληπτη εμπειρία ενός ανεπανάληπτου live!

Photo: Βιργίλιος Τσιούλλι

Ο χαρισματικός Harisson Stafford και υπόλοιποι Groundation «έβγαλαν» από μέσα τους το πνεύμα του Bob Marley, το ελευθέρωσαν και έπαιξαν όλα όσα τους δίδαξε μέσα από τα τραγούδια, τους στίχους, τα λόγια και τις συναυλίες του.

Ξεκινώντας από το Belly Full, οι Groundation κατέληξαν σε παραπάνω από δυο ώρες ζωντανής μουσικής πανδαισίας, με διασκευές που εναλλάσσονταν εξαιρετικά με μερικά από τα πιο αγαπημένα κομμάτια τους όπως τα Freedom taking over, Music is the most high, Jah Jah know και Praising.

Θρυλικά κομμάτια όπως το Concrete Jungle και το Soul Rebel ξαναζωντάνεψαν με τον πιο αυθεντικό τρόπο, ενώ το Could you be loved και το Redemption Song ήταν ακριβώς τα δύο κομμάτια που περιμέναμε για το κλείσιμο, το ένα περισσότερο για χορευτικούς λόγους, και το δεύτερο επειδή απλώς δεν μπορούσε να λείπει από το set-list.

Στην Αθήνα – και σε όλη την Ευρωπαϊκή περιοδεία – τους Groundation συνόδευει ο Will Bernard, ένας από τους χαρισματικότερους jazz κιθαρίστες της νέας γενιάς, o οποίος πρόσθεσε ακόμη πιο έντονα στοιχεία στον τζαζ ρυθμό της μπάντας, η οποία λατρεύει -και λατρεύουμε- να μπερδεύει την τζαζ του αυτοσχεδιασμού με τους αυθεντικούς roots reggae ήχους.

Το opening act της βραδιάς ανέλαβαν οι Fundracar, ενά από τα πιο ελπιδοφόρα σχήματα στο χώρο της greek reggae, οι οποίοι έπαιξαν κάποιες διασκευές, κάποια κομμάτια από παλαιότερες συνεργασίες τους και κομμάτια από τον πρώτο τους δίσκο που κυκλοφόρησε λίγες ημέρες πριν και διατίθεται για δωρεάν κατέβασμα από το http://www.fundracar.com/.

photo 1, 2, 3, 4: Groundation
photo 5: Fundracar