Είναι μια νέα «άφιξη» στο χώρο του περιοδικού Τύπου (δωρεάν διανομής) που κέρδισε θετικά σχόλια και δημιούργησε υψηλές προσδοκίες. Καλή συνέχεια…

Σύνθημα του περιοδικού είναι: «Η οικολογία στην πράξη»: Από την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και νερού, μέχρι τη ρίψη των σκουπιδιών στους κάδους και όχι στο δρόμο, από την ανακύκλωση υλικών, μέχρι τη στροφή των καταναλωτών σε προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, από το «πρασίνισμα» των μπαλκονιών, μέχρι τη χρήση καθαριστικών και απορρυπαντικών που δεν είναι τοξικά για την υγεία, όλα είναι… Green.

Το πρώτο τεύχος του Green περιλαμβάνει: Μια αποστολή στην Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη, στα χωριά που «ζουν» και «πεθαίνουν» από το λιγνίτη. Συνεντεύξεις με τον Νίκο Χαραλαμπίδη (διευθυντή της Greenpeace Ελλάς), τον Σταμάτη Κραουνάκη αλλά και το οικολογικό προφίλ-πορτρέτο του Δημήτρη Καραβέλλα (διευθυντή του WWF Ελλάς).

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στις τραγικές επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη χρήση της πλαστικής σακούλας, η επόμενη μέρα της κρίσιμης διάσκεψης στο Μπαλί, η δράση των οικολογικών σχολείων στην Ελλάδα, οι βιολογικές λαϊκές αγορές, η πράσινη αυτοκίνηση, συμβουλές ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής, αλλά και «πράσινες» προτάσεις για βραδινή έξοδο και οικοτουρισμό… με Green Life Style, συμπληρώνουν την ύλη του περιοδικού και συνθέτουν μια νέα πρόταση, μια νέα στάση ζωής.

Κι επειδή κάθε νέα πρόταση πρέπει να ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά, το εξώφυλλο του Green, όπως υπόσχονται οι \”δημιουργοί\” του, θα είναι πάντοτε μια δημιουργία ενός εικαστικού καλλιτέχνη που θα φιλοτεχνείται ειδικά για κάθε τεύχος. Το εξώφυλλο της πρεμιέρας είναι μια δημιουργία του Νίκου Κυρίτση, ο οποίος ανήκει στην ομάδα καλλιτεχνών της Cheap Art.

Το περιοδικό που θα κυκλοφορεί στις αρχές κάθε μήνα σε όλη την Αττική διανέμεται σε κεντρικά σημεία του λεκανοπεδίου όπως : Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Πλανητάριο, Τεχνόπολις,τα βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, στον Ιανό, στη Στοά του Βιβλίου, στα Flocafe, στα καταστήματα Video Seven, σε επιλεγμένους σταθμούς του Μετρό, κεντρικές πλατείες των Αθηνών και βιολογικές λαϊκές αγορές της Αθήνας.

Ιnfo
Green, νέο περιοδικό για το περιβάλλον, δωρεάν διανομής
Τηλ: 210- 6019150, Fax: 210- 6018014
E-mail: [email protected]