Η ταινία Greece: Days οf Change, της Έλενας Ζερβοπούλου, θα προβληθεί την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο και την Κυριακή 26 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Δαναός, στο πλαίσιο  του CineDoc 2014- 2015.

2012 – 13, στην εποχή της βαθιάς κρίσης, τρείς Έλληνες επιχειρούν να πάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους. Παρακολουθώντας τις ιστορίες τους, συνειδητοποιούμε ότι υπάρχει μία δυναμική αλλαγής στη σημερινή Ελλάδα. Μπορεί το δεδομένο της οικονομικής κρίσης να προξενήσει αλλαγές σε κοινωνικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο;

O Γιώργος, μένοντας άστεγος εν μία νυκτί, βρίσκει τη δύναμη να υπερβεί τις δυσκολίες του, να ενταχτεί σ’ ένα κοινωνικό δίκτυο και να ξαναχτίσει τη ζωή του. Ο Γρηγόρης επιστρέφει στη γενέτειρα του αναζητώντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τον ίδιο και την οικογένεια του, ενώ o Ηλίας με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας, γνωστή από το «κίνημα της πατάτας», κλονίζει τους ισχύοντες κανόνες εμπορικής συναλλαγής, προκαλώντας τους μεσάζοντες που εκμεταλλεύονται την αγορά τροφίμων, αποδεικνύοντας ότι όλα είναι δυνατά όταν η κοινωνία λειτουργεί με διαφάνεια και αλληλεγγύη.

Τρείς προσωπικές ιστορίες που μας προτρέπουν να συμμετάσχουμε ενεργά, αντιδρώντας στις επιθετικές εξωτερικές αλλαγές που διέπουν τη ζωή μας, κατανοώντας πως ο καθένας μας μπορεί να  διεκδικήσει βασικά δικαιώματα επαναπροσδιορίζοντας τους προσωπικούς του στόχους και συμμετέχοντας σε κοινωνικά δίκτυα συλλογικής δράσης.

Μετά την προβολή θα γίνει συζήτηση, με την σκηνοθέτιδα της ταινίας  Έλενα Ζερβοπούλου, τους πρωταγωνιστές της ταινίας Γρηγόρη Κίτσο, Γιώργο Μπαρκούρη και Ηλία Τσολακίδη σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα δράσης του Νομού Πιερίας.

Σκηνοθεσία: Έλενα Ζερβοπούλου / 52’ / 2014/ Ελλάδα, Ιταλία

Συμμετοχή: Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Εταιρεία Παραγωγής: www.onevibefilms.com

Η ταινία προβάλλεται στα ελληνικά με  αγγλικούς υποτίτλους.  

Επιπλέον Υλικό

http://www.onevibefilms.com/en/creative-documentaries/produced/greece-days-of-change-greek.html

http://greecedaysofchange.com/

http://www.cinedoc.gr/

http://www.otoposmou.gr/