Η bijoux de kant μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις στο Faust, παρουσιάζει τη μουσική παράσταση «Graveyard Café Band / ελευθερία ή

θάνατος» στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης από 5 Δεκεμβρίου και μόνο για 8 παραστάσεις.

Μια performance που ανασύρει τον εξεγερσιακό ρομαντικό λόγο, μέσα από ελληνικά κείμενα του 19ου και του 20ου αιώνα. Νεκροί και ζωντανοί performers, φαντάσματα και στοιχειά ανεβαίνουν στη σκηνή για να τραγουδήσουν στίχους και  λόγια από τον Κάλβο και το Σολωμό, μέχρι τον Ναπολέοντα Λαπαθιώτη και την Κατερίνα Γώγου. Ο λόγος και η στάση ζωής μιας επαναστατημένης γενιάς, που αναγνωρίζει τη ματαιότητα της εξέγερσής της, αποδομεί τα σύμβολα της ελευθερίας της και βουτά στην απόγνωση και τη μελαγχολία για να επιστρέψει στον μεγάλο της έρωτα: το θάνατο.

Μουσική: Κώστας Δαλακούρας
Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία: Γιάννης Σκουρλέτης
Βίντεο: Ευθύμης Θεοδόσης
Κατασκευή κουστουμιών: Χαρά Δάρμα
Ειδικές κατασκευές: Έλενα Κουφάκη
Παντιέρα: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης
Φωτογραφίες: Έμμα Κυριακοπούλου
Performers: Φρόσω Ζαγοραίου, Θεμιστοκλής Καρποδίνης, Σαμψών Φύτρος
Οργάνωση: Bijoux de Kant, Coffee Republic, ΙΜΚ

bijoux de kant:

Η bijoux de kant δημιουργήθηκε από τον εικαστικό – σκηνοθέτη Γιάννη Σκουρλέτη και τον μουσικό Κώστα Δαλακούρα τον Δεκέμβριο του 2010.

Το 2011 η ομάδα πραγματοποιήσε τις παρακάτω δράσεις:

– «Χρώματα», παράσταση βασισμένη στη «Θεωρία των χρωμάτων» του Johann Wolfgang von Goethe, συμμετέχοντας στα εγκαίνια της Κεντρικής Σκηνής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών).

– «Werther, ένα εγκώμιο των δακρύων», παράσταση βασισμένη στα «Πάθη του νεαρού Βέρθερου» του Johann Wolfgang von Goethe, στη Μικρή Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών & bijoux de kant).

– «Graveyard Café band/ ALIVE», μουσικό show βασισμένο σε ποίηση Ελλήνων Ρομαντικών ποιητών του 19ου αιώνα στο SIX D.O.G.S., στο BLENDER festival του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε διάφορους χώρους πολιτισμού στην Αθήνα και την περιφέρεια. (παραγωγή: bijoux de kant).

– «Recording actions» ομαδική έκθεση στο TAF σε επιμέλεια Αλέξιου Παπαζαχαρία.

Graveyard Café Band:

Η «Graveyard Café Band» αποτελεί μουσικοθεατρική μπάντα που δημιούργησε ο μουσικός Κώστας Δαλακούρας το 2009 και τις παραστάσεις της σκηνοθετεί και σκηνογραφεί ο Γιάννης Σκουρλέτης. Η πρώτη της παράσταση με τον τίτλο «IN EXTREMIS», παρουσιάστηκε στο TAF τη σεζόν 2009-2010 σε παραγωγή της ομάδας «Πασπαρτού» και η δεύτερη, με τον τίτλο «ALIVE», παρουσιάστηκε σε παραγωγή της «bijoux de kant», τη σεζόν 2010-2011, στο SIX D.O.G.S., στο BLENDER festival του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και σε διάφορους χώρους πολιτισμού στην Αθήνα και την περιφέρεια. Για τη σκηνοθεσία της παράστασης «IN EXTREMIS», ο Γιάννης Σκουρλέτης βραβεύτηκε με την Τιμητική Διάκριση του «Νέου Δημιουργού» από την Ένωση Ελληνών Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών.


Δωρεάν στάθμευση στο εμπορικό κέντρο athensheart

Οι  θεατές των παραστάσεων του ΙΜΚ δικαιούνται δωρεάν στάθμευση στο parking του εμπορικού κέντρου, athensheart (Πειραιώς 180, κόμβος Χαμοστέρνας), με την επίδειξη του εισιτηρίου της  παράστασης εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα  θέσεων.