Το Grasshopper γράφτηκε το 1999 στο Λονδίνο σε ένα ολοκαίνουργιο 8κάναλο μέσα στους 4 μουντούς τοίχους ενός παλιού σπιτιού από εκείνα που συνήθως νοικιάζονταν σε φοιτητές από Ελλάδα.

Ηχογραφήθηκε live στο Vision Of Sound studio το 2000 για να κυκλοφορήσει την ιδια χρονιά στο δεύτερο limited edition album των fuzzy, το “A Thought About Princes”, handmade κυκλοφορία που εξαντλήθηκε σε μιά βδομάδα περίπου. Από τότε έχει ακουστεί σε δεκάδες live εγκαινιάζοντας σε εκείνη τη φάση μιά κάπως διαφορετική ηχητική περίοδο για τη μπάντα, πιό minimal και μάλλον πιό σκοτεινή.

Μετά την πρώτη του κυκλοφορία το 2000, το Grasshopper θα συμπεριληφθεί και στο album The Fuzzy Nerds are Dead (1994-2014) Vol. Ι το πρώτο μέρος της τετραλογίας που έκλεισε και την πορεία της μπάντας τον Σεπτέμβρη του 2014.

21 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία το Grasshopper επιστρέφει ώς single & official video release, με bonus το Vs. από το demo του 1997… την Κυριακή, 28 Φλεβάρη, στις 18:00 στο κανάλι των Fuzzy Nerds στο YouTube και σε όλες τις live streaming πλατφόρμες… enjoy the nerdland…