Την Δευτέρα 24 Μαρτίου, η Noiz Productions σε συνεργασία με την Innersense Productions φιλοξενούν για μία μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα, στη σκηνή και τα decks του Ρομάντσο τον πατέρα του DJing, έναν από τους δημιουργούς του hip- hop, τον πρώτο DJ και πρώτο hip- hop καλλιτέχνη που εντάχθηκε στο Rock’n’Roll Hall Of Fame, τον ζωντανό θρύλο Grandmaster Flash.

Μαζί του οι DJs Sparky-T, Monachus και Junior SP. σε ένα πάρτι που θα ξεκινήσει στις 23.00 και θα τραβήξει ως το πρωί.

O Grandmaster Flash είναι ένας ζωντανός θρύλος. Ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του hip -hop ως μουσικό είδος και o πρώτος Disk Jockey που χρησιμοποίησε το πικάπ σαν μουσικό όργανο και ουσιαστικά εφηύρε την έννοια του DJing όπως την γνωρίζουμε σήμερα.

Πέρα της σύλληψης της ιδέας ότι μπορείς να κάνεις περισσότερα πράγματα με έναν δίσκο, από το να τον ακούς από την αρχή ως το τέλος, ίσως ακόμη σημαντικότερο επίτευγμα του Grandmaster Flash ήταν η καθιέρωση ενός σχήματος όπου ο DJ μοιράζεται την σκηνή, αλλά και το studio με έναν ή περισσότερους MC’s οι οποίοι κάνουν rap πάνω στα beats του, κάτι που διαμόρφωσε την hip- hop κουλτούρα συνολικά. Και όλα αυτά στην δεκαετία του ’70 !

Σε αυτό το πρότυπο δημιούργησε την μπάντα του Grandmaster Flash & The Furious Five, η οποία χάρισε στον κόσμο τον πλατινένιο urban ύμνο The Message, καθώς και πλήθος άλλων ιστορικών κομματιών όπως τα The Adventures of Grandmaster Flash on the Wheels of Stee, Superrapin’, Freedom, Larry’s Dance Theme και You Know What Time It Is, ενώ ακόμα και η Blondie συνεργάστηκε μαζί του στο Rapture, κάνοντας τον Grandmaster Flash τον πρώτο DJ που έγινε αναγνωρίσιμος τόσο σαν πρόσωπο, όσο και σαν ρόλος σε ολόκληρο τον μουσικό κόσμο.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ο Grandmaster Flash είναι ο πρώτος hip- hop καλλιτέχνης (πριν τους Run DMC και τους Beastie Boys), που μπήκε στο Rock’n’Roll Hall Of Fame το 2007, κάνοντάς τον παράλληλα και τον πρώτο DJ στον κόσμο που έλαβε την τιμή αυτή.

Έχει βραβευτεί και με τα VH1 Hip Hop Honors / The BET Hip Hop Icon Award / The RIAA Lifetime Achievement Award και το Bill Gates’ Vanguard Award.

Κι όμως, αυτός ο ζωντανός θρύλος της μουσικής, με πορεία σχεδόν σαράντα ετών, πίσω από τα Decks, παραμένει ένας DJ που κάνει καταπληκτικά performances (καθώς στα sets του επιλέγει μουσική, scratchάρει αλλά και μιλάει στο κοινό), δημιουργώντας γνήσιο party feeling, με τις μουσικές του επιλογές να εκτείνονται σε ολόκληρο το φάσμα της μουσικής, τόσο σαν είδος, όσο και σαν εποχή.