Στη νέα του δημιουργία, που θα κάνει πρεμιέρα τον Ιούνιο στο Παρίσι (La Villette, σε συνεργασία με το Théâtre de la Ville), ο εγκατεστημένος στη Βρετανία, Ισραηλινής καταγωγής χορογράφος και συνθέτης Hofesh Shechter (Χόφες Σέχτερ) θα μας δείξει έναν κόσμο σε ελεύθερη πτώση.

Έναν κόσμο στον οποίο η ανθρωπότητα θα φτάσει στην τελική της κατάληξη μέσα από κλιμακούμενες σκηνές γεμάτες σουρεαλισμό και συναίσθημα. Το όραμα του Σέχτερ, μυθικό και κωμικό, ζοφερό και πανέμορφο, σκιαγραφεί έναν κόσμο που βρίσκεται σε σύγκρουση με τον εαυτό του, πλημμυρισμένο από αναρχική ενέργεια και βίαιη κωμικότητα.

Τα περίτεχνα σμιλεμένα χορογραφικά μοτίβα και η δυναμική μουσική που θα ερμηνεύεται ζωντανά επί σκηνής διασταυρώνονται για να δημιουργήσουν ένα μεθυστικό μείγμα δύναμης και συναισθήματος και να αφηγηθούν από κοινού μια ιστορία για το ανθρώπινο πνεύμα. Η ιστορία ενσαρκώνεται από την εξαιρετική ομάδα του Σέχτερ, που περιλαμβάνει χορευτές από οκτώ διαφορετικές χώρες.

Συντελεστές:

Χορογραφία – Μουσική: Χόφες Σέχτερ
Σκηνικά – Κοστούμια: Tom Scutt
Φωτισμοί: Tom Visser
Μουσική συνεργασία: Nell Catchpole, Yaron Engler
Χορευτές: Hofesh Shechter Company (Chien-Ming Chang, Frédéric Despierre, Rachel Fallon, Mickael Frappat, Yeji Kim, Kim Kohlmann, Erion Kruja, Merel Lammers, Attila Ronai, Diogo Sousa).
Συνεργαζόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής: Bruno Guillore
Μουσικοί: James Adams, Chris Allan, Rebekah Allan, Mehdi Ganjvar, Sabio Janiak, Desmond Neysmith
Μουσική συνεργασία: Nell Catchpole, Yaron Engler
Μαγνητοφωνημένη μουσική (κρουστά): Χόφες Σέχτερ, Yaron Engler
Μουσική μεταγραφή: Christopher Allan
Ακούγεται επίσης μουσική από το ‘Waltz: Love Unspoken’ από το The Merry Widow του Franz Lehar, σε εκτέλεση της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Λονδίνου, Andante Cantabile Κουαρτέτο για Έγχορδα No.1 και Σουίτα No. 4 σε σολ ματζόρε του Πιοτρ Τσαϊκόφσκι και το ‘Russian Tune’ του Vladimir Zaldwich

Τεχνικός διευθυντής: Andy Hammond
Re-lighter: Andrej Gubanov
Τεχνικός ήχου: Richard Young
Διεύθυνση σκηνής: Leon Smith
Βοηθός φωτισμού: Richard Godin
Αναπληρωτής διευθυντής σκηνής: Holly Gould
Διευθυντής περιοδείας: Linda Peterkopa
Εκπαιδευόμενη τεχνικός: Sophie Spencer

Παραγωγή: Hofesh Shechter Company, με ανάθεση από την Georgia Rosengarten.
Συνεργασία: Sadler’s Wells Theatre, Théâtre de la Ville-Paris / La Villette-Paris και Brighton Dome and Festival.

Συμπαραγωγή: Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Colours International Dance Festival Stuttgart, Les Théâtres de la Ville de Luxembourg, Romaeuropa Festival, Theatre Royal Plymouth, Marche Teatro / Inteatro Festival μαζί με Danse Danse Montréal, HELLERAU-European Center for the Arts Dresden, Dansens Hus Oslo, HOME Manchester & Scène Nationale d’Albi. Με την ευγενική υποστήριξη του International Music and Arts Foundation

Φωτογραφίες: © Rahi Rezvani


Διαβάστε επίσης:

Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017: Το πρόγραμμα

Φεστιβάλ Αθηνών: Έξι χορευτικά ραντεβού που δεν θέλουμε να χάσουμε