Η StraDa Films παρουσιάζει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες τη νέα ταινία της Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι, με τίτλο Grand Central, στην οποία πρωταγωνιστούν η πολυβραβευμένη Λεά Σεντού και ο ταλαντούχος Ταχάρ Ραχίμ, στις 20 Μαρτίου 2014.

Σύνοψη:

Ο Γκάρυ (Ταχάρ Ραχίμ), 28 χρονών είναι από τους ανθρώπους που δεν περιμένουν τίποτα από κανέναν και ζουν την ζωή τους στα άκρα χωρίς φόβο. Πιάνει δουλειά σε ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας, πεπεισμένος ότι εκεί θα βρει αυτό που ψάχνει: νόημα στη ζωή του, χρήματα, αλλά και μια ομάδα στην οποία μπορεί να ανήκει.

Ενθουσιασμένος με το νέες του αρμοδιότητες για πρώτη φορά στη ζωή του νιώθει ότι είναι μέρος μιας σημαντικής αποστολής, για την οποία δεν διστάζει να παίζει τον ρόλο του ήρωα και να εκτίθεται σε υψηλά ποσοστά ραδιενέργειας.

Μέλος της ομάδας του είναι και η Κάρολ (Λεά Σεντού), με την οποία ερωτεύονται αμέσως. Μαζί ζουν μια παράνομη ερωτική περιπέτεια, καθώς εκείνη είναι έτοιμη να παντρευτεί έναν άλλον από τους συνεργάτες τους.

Όταν ο Γκάρυ αγγίζει τα επιτρεπτά όρια ραδιενέργειας, αποφασίζει να το κρύψει, από φόβο μήπως τον αποδεσμεύσουν από τα καθήκοντά του, χάνοντας όχι απλώς την δουλειά του, αλλά και την γυναίκα που αγαπά.


Για την ταινία:

Η τελευταία ταινία της Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι είναι μία ερωτική ιστορία ενός γοητευτικού διδύμου σε ένα μάλλον απρόβλεπτο και γεμάτο αντιθέσεις περιβάλλον: oι ψυχρές εικόνες του εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας εναλλάσσονται με τις γεμάτες ζωντάνια εικόνες της ανθισμένης φύσης, δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον σκηνικό για δράση. Η Λεά Σεντού (Η Ζωή της Αντέλ: Κεφάλαια 1&2) και ο Ταχάρ Ραχίμ (Προφήτης) μαγνητίζουν με το ερμηνευτικό τους ταλέντο.

Το Grand Central  έκανε πρεμιέρα στο τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2013.

Βραβεία / Συμμετοχές:

•           Υποψήφια για το βραβείο «Ένα κάποιο Βλέμμα» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών 2013

•           Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας για την Λεά Σεντού, Βραβεία Lumières 2014

•           Ειδικό Βραβείο Κριτικής Επιτροπής, Βραβεία Lumières 2014

Στοιχεία της ταινίας:


Grand Central

Σκηνοθεσία: Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι

Σενάριο: Γκαέλ Μαρσέ, Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι

Παίζουν: Λεά Σεντού, Ταχάρ Ραχίμ, Ντενίς Μενοσέτ

Χώρα: Γαλλία

Διάρκεια: 94 λεπτά