Ο Jimmy Jamar παρουσιάζει το βιβλίο του «Lettres à Byron, reflexions sur la Grèce de toujours» (Γράμματα στο Βύρωνα, σκέψεις για την παντοτινή Ελλάδα – το βιβλίο προλογίζει ο Νίκος Αλιάγας) των εκδόσεων La Boîte à Pandore και συνομιλεί με τον Μιχάλη Πολίτη την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 στο Λεξικοπωλείο.

Ερωτευμένος με την Ελλάδα, ο Jimmy Jamar εκδηλώνει στο βιβλίο του την αγάπη, τη χαρά και τις ελπίδες του στους Έλληνες. Μέσω λογοτεχνικών επιστολών που απευθύνονται στον Λόρδο Βύρωνα, σκιαγραφεί με ειλικρίνεια και συγκίνηση την κατάσταση της χώρας. Στις σελίδες του βιβλίου ταξιδεύουμε από τους διαδρόμους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στους δρόμους της Πλάκας, περνώντας από το γαλανόλευκο των ελληνικών νησιών.

Jimmy Jamar, γνωστός φιλέλληνας, είναι επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες και εμπνευστής της πρωτοβουλίας «12 ώρες για την Ελλάδα», για την οποία τιμήθηκε με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ο Μιχάλης Πολίτης, μετά από σπουδές Πολιτικών Επιστημών στο Aix-en-Provence, διδάσκει από το 1988 οικονομική, νομική και πολιτική μετάφραση από τα γαλλικά προς τα ελληνικά στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Στην Κέρκυρα, όπου ζει με την οικογένειά του, επιτελεί σημαντικό έργο υπέρ της Γαλλοφωνίας. Για τη δράση του, του απονεμήθηκαν το 2004, τα διάσημα του Ιππότη του Τάγματος των Ακαδημαϊκών Φοινίκων, ενώ το 2014 προήχθη στο βαθμό του Αξιωματούχου.

Αφιέρωση βιβλίων μετά την εκδήλωση.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στα γαλλικά

Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα προσφερθεί κρασί από την Dogkas Wines.