Απαντώντας στο ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού για τα ισπανόφωνα και πορτογαλόφωνα γράμματα, αλλά και στην άνθιση των ισπανικών σπουδών στη χώρα μας, η σειρά Letras έρχεται να καλλιεργήσει πιο συστηματικά το κομμάτι αυτό της εκδοτικής δραστηριότητας.

Η σειρά λογοτεχνίας Letras είναι ένα σταυροδρόμι δύο γλωσσών, πολλών διαλέκτων, τριών ηπείρων, διαφορετικών πολιτισμών και ποικίλων λογοτεχνικών φωνών. Η ισπανόφωνη και πορτογαλόφωνη λογοτεχνία έδωσαν και εξακολουθούν να δίνουν σπουδαίους συγγραφείς που έχουν επάξια κατοχυρώσει έναν βαρύνοντα και δυναμικό ρόλο στη διαμόρφωση του παγκόσμιου λογοτεχνικού σκηνικού.

Το  στίγμα της σειράς Letras έδωσαν τα βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει: η συλλογή διηγημάτων Αξολότλ (μτφρ. Ισμήνης Κανσή) του Χούλιο Κορτάσαρ, tο αιρετικό μυθιστόρημα Στου διαόλου τη μάνα (μτφρ. Αθηνάς Ψυλλιά) του Πορτογάλου Αντόνιο Λόμπο Αντούνες, tο μυθιστόρημα Ο Μολδαβός σωματέμπορος (μτφρ. Αλίκης Βασώνη) του επίσης Αργεντινού Εδγάρδο Κοζαρίνσκι, που οι Άγγλοι κριτικοί το κατέταξαν μεταξύ των καλύτερων ξένων μυθιστορημάτων του 2007, το Ψέμα (μτφρ. Βάσως Συνοδινού) του Ισπανού Ενρίκε δε Έριθ, βιβλίο που χαιρετήθηκε από κοινό και κριτικούς στην Ισπανία και έχει ήδη μεταφραστεί σε δέκα γλώσσες και πολλά άλλα.