Μια καταπληκτική μύγα, ο Γουλιέλμος, είναι ο ήρωας του υπέροχου αυτού βιβλίου που έγραψε με έμπνευση και κέφι η πρωτοεμφανιζόμενη Μαρία Ελισάβετ Μωραΐτου και εικονογράφησε με ζήλο και φαντασία η επίσης πρωτοεμφανιζόμενη Στέλλα Ταλταπανίδου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιπτάμενο Κάστρο.


Ο Γουλιέλμος είναι ένας ..μύγος, όχι διαφορετικός, αλλά απλά, ξεχωριστός, όπως καθένας από εμάς. Έχει μια μικρή αδυναμία στα γλυκά, αλλά και στις περιπέτειες. Έτσι, λίγο οι λιχουδιές γύρω του, λίγο η λαιμαργία του, λίγο η περιέργειά του και το πολύ του θάρρος , δεν αργούν να τον βάλουν σε μπελάδες. Μέσα από τους μπελάδες αυτούς, ο Γουλιέλμος μας πετά σελίδα – σελίδα σε μέρη γνώριμα, αλλά και καινούργια, και με τη βοήθεια των φίλων που συναντά στη λιγουρευτή αυτή διαδρομή, μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε πως ο κόσμος είναι ένα τεράστιο μέρος, γεμάτο περιπέτειες και λιχουδιές και πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να τον ανακαλύπτεις και να τον γεύεσαι.

 

Η Μαρία Ελισάβετ Μωραΐτου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1991. Ο «Γουλιέλμος, ο ιπτάμενος μπελάς» αποτελεί το πρώτο της συγγραφικό έργο. Ως άνθρωπος   πολυπράγμων, σπούδασε δημοσιογραφία, αλλά ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων, τη φωτογραφία και το εμπόριο. Είναι δημιουργός δύο δημοσιογραφικών ντοκιμαντέρ και πολλαπλών   φωτογραφικών project. Πάθος της τα ταξίδια – ο κόσμος, άλλωστε, είναι ένα τεράστιο βιβλίο που θα πρέπει να διαβάσεις όλες του τις σελίδες.

 

Η Στέλλα Ταλταπανιδού γεννήθηκε την Άνοιξη του 1992 στην Νίκαια. Σπούδασε γραφιστική και ασχολείται με το σχέδιο εδώ και περίπου 10 χρόνια. Μιας και πάθος της είναι το σκίτσο δεν έμεινε μόνο στο χαρτί και έτσι το τελευταίο διάστημα ασχολείται και με το tattoo.