Μετά το πολλά υποσχόμενο Heaven Knows What, το ανερχόμενο δίδυμο της ανεξάρτητης αμερικάνικης κινηματογραφικής σκηνής, Josh και Benny Safdie επιστρέφουν στους κακόφημους δρόμους της Νέας Υόρκης με το Good Time, μία αγωνιώδη περιπέτεια που καθηλώνει, καθώς παρακολουθεί την ανεξέλεγκτη πορεία δύο αδελφών προς άγνωστη κατεύθυνση. Πρωταγωνιστεί ο Robert Pattinson (The Twilight Saga, Cosmopolis, Maps to the Stars, The Lost City of Z), με μία ερμηνεία ορόσημο για την καριέρα του καθώς υπηρετεί έναν κόντρα ρόλο σε μία μεθυστική, ηλεκτρισμένη ταινία που θα μείνει αξέχαστη.

Ένα καταιγιστικό και ξέφρενα απολαυστικό θρίλερ, όπου οι αντιήρωες που κατοικούν σ’ αυτό τον εφιαλτικό μικρόκοσμο είναι γενναίοι και πιστοί σε έναν καθαρά προσωπικό κώδικα τιμής κεντημένο με καλές προθέσεις και λάθος χειρισμούς. Στους τίτλους τέλους ακούγεται ένα τραγούδι που έγραψε και τραγούδησε, εμπνευσμένος από την ταινία, ο θρύλος της μουσικής Iggy Pop.

Σύνοψη

Μετά από μία πρόχειρα στημένη ληστεία που πάει στραβά, ο απεγνωσμένος και έτοιμος για όλα Connie (Robert Pattinson), έχει ελάχιστο χρόνο για να σώσει τον αδελφό του Nick (Benny Safdie) από τη φυλακή. Μέσα μία νύχτα ποτισμένη με αδρεναλίνη, ο παράτολμός Connie κατρακυλά χωρίς τέλος σε πράξεις βίας και πανικού με φόντο τις φτωχογειτονιές της Νέας Υόρκης. Ο χρόνος μετράει σε βάρος του αδελφού του, αλλά και του ίδιου, καθώς οι ζωές τους κρέμονται από μία κλωστή.

Ο ιστός της ιστορίας

Με τον Pattinson να αναλαμβάνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Josh και ο Bronstein συνέθεσαν μια λεπτομερή βιογραφία του Connie Nikas για να τροφοδοτήσουν τον πολυάσχολο ηθοποιό, που ακόμα γύριζε το The Lost City of Z, με στοιχεία που χρειαζόταν για να πλάσει τον χαρακτήρα του. «Ο Rob προέρχεται από ένα προάστιο στο Λονδίνο και έπρεπε να αφομοιώσει πολύ γρήγορα τον άγριο κόσμο στο Κουίνς, είχε την πιο δύσκολη δουλειά στην ταινία» παραδέχεται ο Josh. «Ο Buddy μπορούσε να αντλήσει υλικό από τη ζωή του, αλλά ο Rob όχι, οπότε δουλέψαμε για μήνες καθώς εξελίσσαμε τον χαρακτήρα του Connie στο σενάριο».

Σε αυτό το στάδιο, ο Connie αναδύθηκε ως ένας όχι ιδιαίτερα πολυμήχανος εγκληματίας με περίπλοκο παρελθόν, με προβληματική εφηβεία που τον οδήγησε σε μία σύντομη φυλάκιση. Παράλληλα, αναπτύχθηκε η σχέση του με τον αδελφό του. «Όταν ο Connie μπαίνει στη φυλακή, αρχίζει να σκέφτεται τι πήγε λάθος» εξηγεί ο Josh. «Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να επανορθώσει τα λάθη που έχει κάνει σε βάρος του αδελφού του, να βρει έναν τρόπο να είναι ελεύθεροι, να σωθούν από έναν απελπιστικό κόσμο με κακοπληρωμένες δουλειές και άλλες παγίδες».

Παρ’ όλο που το 98% του υλικού αυτού δεν εμφανίζεται στην ταινία, βοήθησε τον Pattinson να ενσαρκώσει τον Connie. «Μου άρεσαν οι βιογραφίες που μου έστελναν» σημειώνει ο Pattinson. «Δεν ήταν θολές ιστορίες για το πώς ο Connie πήγε φυλακή όταν ήταν μικρός, αλλά έδιναν συγκεκριμένους λόγους γιατί συνέβη αυτό, πόσο χρόνο έμεινε μέσα, πότε βγήκε και πώς ένιωθε που έκλεβε αυτοκίνητα».

Οι αδελφοί Safdie και ο Bronstein άλλωστε μελέτησαν πραγματικούς εγκληματίες που λήστευαν τράπεζες με ασυνήθιστους τρόπους.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Josh Safdie, Benny Safdie

Σενάριο: Ronald Bronstein, Josh Safdie

Παίζουν: Robert Pattinson, Benny Safdie, Jennifer Jason Leigh, Barkhad Abdi, Buddy Duress, Taliah Webster, Peter Verby, Gladys Mathon, Necro