Η διάσημη ηθοποιός Έλεν Μίρεν «μεταμορφώνεται» εντυπωσιακά για το ρόλο της καθώς υποδύεται την πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα γυναίκα πρωθυπουργό του Ισραήλ που κυβέρνησε τη χώρα από τις 17 Μαρτίου 1969 έως τις 3 Ιουνίου 1974. Κατά την διάρκεια της διακυβέρνησής της είχε να χειριστεί ανάμεσα σε άλλα, κρίσιμα γεγονότα τη σφαγή του Μονάχου το 1972 και τον αιματηρό πόλεμο του Γιομ Κιππούρ.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη, η ταινία «Golda» επικεντρώνεται στους χειρισμούς της εν μέσω «19 τεταμένων ημερών» γύρω από τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ το 1973.

Η αίσθηση του κινδύνου και της αβεβαιότητας αποτυπώνεται στο τρέιλερ της ταινίας που δόθηκε στην δημοσιότητα από την «Bleecker Street» με το βάρος της μοίρας του Ισραήλ να βρίσκεται στους ώμους της Γκόλντα, ενώ τις εντυπώσεις κλέβει και ο Λιβ Σράιμπερ (Liev Schreiber) υποδυόμενος τον Χένρι Κίσινγκερ.

«Ξέρετε πόσοι άνθρωποι πέθαναν;», ακούγεται να ρωτά ο Σράιμπερ τη Μίρεν στο τρέιλερ. Με εκείνη να του λέει χαρακτηριστικά. «Όλα αυτά τα αγόρια, θα κουβαλάω αυτόν τον πόνο στον τάφο μου».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ