Οι τροβαδούροι του νέο-αισιόδοξου κινήματος Gogol Bordello έρχονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 16 και 17 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, για δύο μοναδικές συναυλίες, αναμένοντας για κάτι ανάλογο της τελευταίας εκρηκτικής εμφάνισής τους στο Rockwave Festival 2009.

Η πολυφυλετική μπάντα από τη Νέα Υόρκη που κατάφερε να κατακτήσει με τις μοναδικές μουσικές της, Ευρώπη και Αμερική, καταφτάνει την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη (Principal) και την επομένη 17 στην Αθήνα (Fuzz).

H μοναδικότητα τους, από την αρχή της πορείας τους στα μέσα των \’90s μέχρι σήμερα, δεν σταματά να εκπλήσσει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως ο Manu Chao, οι Dub Trio αλλά ακόμα και η Madonna έχουν συνεργαστεί μαζί τους.

Οι τροβαδούροι, που κατάγονται από την Ανατολική Ευρώπη αλλά κατοικοεδρεύουν στην Αμερική, ενώνουν μοναδικά την τσιγγάνικη μουσική της καταγωγής τους με τα πανκ στοιχεία της Δύσης: κλασικός ήχος ακορντεόν και βιολιού εναλλάσσεται με έντονα ντραμς, για να μας διηγηθούν την ιστορία της μεταναστευτικής διασποράς της Νέας Υόρκης μέσα από κραιπάλες, χιούμορ και σουρεαλιστικά κοστούμια.

Η θεατρική σκηνική τους παρουσία, έντονα επηρεασμένη από το μπρεχτικό καμπαρέ, και οι υπερκινητικές εκρήξεις που προσφέρουν σε κάθε παράστασή τους, έρχονται να προστεθούν στον Gogol Bordello ήχο για να μεταμορφώσουν την ατμόσφαιρα σε ένα ατελείωτο γλέντι!