Το Βιβλίο Μέγας Αλέξανδρος: Η ιδεολογία του Αλέξανδρου του Θεόδωρου Δελέγκου, παρουσιάζεται στο πλαίσιο της Βραδιάς Βιβλίου που διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου.

Το Βιβλίο αποτελεί μια διερευνητική – αποδεικτική πραγματεία τεκμηρίωση της ιδεολογίας του πολιτικού Αλέξανδρου, γραμμένη κατά την εγελιανή διαλεκτική της θέσης-αντίθεσης-σύνθεσης.

Ο συγγραφέας κάνει μία συγκριτική αναφορά στα πορίσματα των εγκυρότερων ιστορικών ερευνητών και αναδεικνύει τον ιστορικό του χαρακτήρα. Απευθύνεται τόσο στον ιστορικό ερευνητή, όσο και στον ανήσυχο αναγνώστη, αλλά και στο ευρύ κοινό, που θέλει να πληροφορηθεί για τη μη επαρκώς φωτισμένη, και γι΄αυτό άγνωστη μέχρι σήμερα στους πολλούς, πλευρά του πολιτικού Αλέξανδρου! Το έργο συμπληρώνεται από είκοσι ένα λεπτομερείς χάρτες της πορείας του Αλέξανδρου, με πλήθος αντιστοιχίσεων αρχαίων τοπωνυμίων με τα σημερινά.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει στο κοινό ο συγγραφέας, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσουν, ο Ακαδημαϊκός κ. Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος, καθώς και οι Ιστορικοί – Συγγραφείς κ.κ. Ήρκος και Στάντης Αποστολίδης.