Το Patmos Aktis Suites & Spa φιλοξενεί την εξαιρετική έκθεση «Γλυπτά & θησαυροί από τη θάλασσα» της Paula Swinnen, μιας διεθνώς αναγνωρισμένης καλλιτέχνιδας από το Βέλγιο, η οποία διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό και μουσικό σύλλογο «Η Πάτμος των Χρωμάτων».

Τα εκθέματα βρίσκονται διάσπαρτα στις εγκαταστάσεις του Patmos Aktis Suites & Spa από την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 μέχρι και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015.

Η Paula Swinnen άρχισε να μελετά σχέδιο στην ηλικία των 14 ετών στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στις Βρυξέλλες, λαμβάνοντας παράλληλα βραδινά μαθήματα στην Académie d’Ixelles. Αυτοδίδακτη εξερευνήτρια της γλυπτικής, άρχισε τα πρώτα της εγχειρήματα στον κόσμο της γλυπτικής χρησιμοποιώντας την τεχνική του χαμένου κεριού (μία μέθοδος χύτευσης σε καλούπι). Μια ολοκληρωμένη πλέον γλύπτρια ζώων εδώ και είκοσι δύο χρόνια, η Paula Swinnen διαπρέπει σε κάθε στάδιο της δημιουργικής διαδικασίας, από τη χύτευση έως την ανάπτυξη πατίνας. Αντί να αναπαριστά τα ζώα όπως είναι, πλάθει τα κομμάτια της από την μεταγραφή της προσωπικότητά τους στις φυσικές τους κινήσεις και αυτό το κάνει κυρίως με τα άγρια ζώα. Το έργο της Paula δίνει μια πολύ ρεαλιστική ερμηνεία της πανίδας, στην οποία νιώθει κανείς την ισχυρή έκφραση της άγριας ζωής και του παλμού της φύσης. Ξεκίνησε τη γλυπτική πιθήκων και μερικών ουραγκοτάγκων ενώ στη συνέχεια δημιούργησε ένα γορίλα – βουνό για το WWF. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει επίσης δημιουργήσει διάφορα έπιπλα, καθώς και προσαρμοσμένα τραπεζάκια και κονσόλες, τα οποία αποτελούν ύμνους στη φύση. Η Paula είναι προσηλωμένη στη δημιουργία του δικού της βεστιαρίου, το οποίο θα αποτελέσει μια αδυσώπητη πηγή έμπνευσης.