Έχετε πάθος με τη δημιουργία παιχνιδιών; 48 ώρες game developers φτιάχνουν ομάδες, δημιουργούν παιχνίδια, πειραματίζονται, προτείνουν.

Global Game Jam [Athens] 2020 είναι μια παγκόσμια διοργάνωση η οποία βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και ατομική πρωτοβουλία και συνδιοργανώνεται από την Gifted Hellas ΑΜΚΕ και τη ViRA (Virtual Reality Applications), σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση.

Τo Ίδρυμα Ωνάση στηρίζει για τρίτη χρονιά το Global Game Jam [Athens], ως μέρος των ευρύτερων δράσεων ψηφιακής ανάπτυξης και καινοτομίας που πραγματοποιεί με στόχο την υποστήριξη των κοινοτήτων των δημιουργικών και πολιτιστικών βιομηχανιών. Μέσα από τις εκτεταμένες δράσεις του OnassisCulture συνεχίζει να υποστηρίζει τις κοινότητες των δημιουργών και προγραμματιστών games, όχι μόνο μέσα από το GGJ Αthens, αλλά και μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως το ONX Studio με το New Museum στη Νέα Υόρκη, τα ευρωπαϊκά δίκτυα στα οποία συμμετέχει και τις δημόσιες εκδηλώσεις, εργαστήρια και hackathons. Ο χώρος των Games δεν είναι μόνο ένας από τους πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενους κλάδους του ελληνικού ψηφιακού οικοσυστήματος, αλλά και μια σύνθετη μορφή τέχνης, υψηλής τεχνικής ολοκλήρωσης και σύνθετων αφηγηματικών δυνατοτήτων, την οποία το Ίδρυμα Ωνάση ενισχύει σταθερά υποστηρίζοντας και αναδεικνύοντας δράσεις όπως το GGJ Athens.

Για 48 ώρες game developers σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται σε οργανωμένους χώρους (Jam Sites) και αναπτύσσουν παιχνίδια (video games, επιτραπέζια, παιχνίδια δρόμου, εκπαιδευτικά παιχνίδια), προάγοντας την καινοτομία, τον πειραματισμό και τη συνεργασία, στη βάση ενός κοινού θέματος το οποίο θα δοθεί από την κεντρική οργανωτική επιτροπή στην Καλιφόρνια την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020.

Όλα τα παιχνίδια που δημιουργούνται δημοσιεύονται στην επίσημη ιστοσελίδα του GlobalGameJam ώστε να είναι προσβάσιμα από όλους. Το GlobalGameJam απευθύνεται σε όλους όσοι έχουν πάθος με την δημιουργία παιχνιδιών ανεξαρτήτου εμπειρίας ή τεχνογνωσίας. Μέσα από τέτοιες διοργανώσεις έχουν αναδειχθεί παγκοσμίως πολλές καινοτόμες ιδέες και παιχνίδια που έχουν γίνει γνωστά στην indie game dev κοινότητα.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και είναι δωρεάν.

Συμμετοχή μπορεί να λάβει οποιοσδήποτε άνω των 18 ετών είτε ως developer (Προγραμματιστής, Artist, Game Designer, Sound Designer κτλ), είτε ως εθελοντής. Για την συμμετοχή δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη ύπαρξη ομάδας, καθώς νέες ομάδες μπορούν να διαμορφωθούν κατά την έναρξη της διοργάνωσης. Για τις ομάδες δεν υπάρχει περιορισμός ατόμων αλλά προτείνεται να μην ξεπερνάνε τα 4 άτομα. Ως εθελοντής της διοργάνωσης, ο συμμετέχων μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία της καθώς επίσης με το πέρας της εκδήλωσης θα λάβει σχετική βεβαίωση από την διοργάνωση.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020
13:00 – Προσέλευση, εγγραφές, καφές, networking
15:30 – Καλωσόρισμα
16:00 – Ομιλία 1: Κατερίνα Πραματάρη ( Αναπλ. Καθηγ. ΟΠΑ, partner Uni.Fund) – «Από την ιδέα στην εφαρμογή: υπάρχουν ευκαιρίες χρηματοδότησης;»
16:20 – Ομιλία 2: Εκπρόσωπος ΕΚΟΜΕ – «Game Development στην Ελλάδα : Πώς τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΚΟΜΕ (Cash Rebate 35%, φορολογικό κίνητρο) ενισχύουν την παραγωγή ψηφιακών παιχνιδιών στη χώρα μας.»
16:40 – Ομιλίες Διοργανωτών / OnassisCulture
17:00 – Καλωσόρισμα, προβολή keynotes του GlobalGameJam, παρουσίαση του θέματος και των diversifiers.
17:30 – Διάλειμμα – Brainstorming
18:00 – Pitching ιδεών – Σχηματισμός Ομάδων
19:00 – Έναρξη ανάπτυξης παιχνιδιών

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020
12:00 – Λήξη προθεσμίας για κατάθεση ονόματος ομάδας και παιχνιδιού
15:00 – Λήξη προθεσμίας για δημιουργία Game Project στο website του Global Game Jam

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020
15:00 – Έναρξη ανεβάσματος (κατάθεσης) παιχνιδιών στο site
17:00 – Ολοκλήρωση διαδικασιών ανάπτυξης, κατάθεση παιχνιδιών, δοκιμή των παιχνιδιών από τους developers, networking.
18:00 – Ομιλία από OnassisCulture και Παρουσίαση παιχνιδιών
20:00 – Λήξη Παρουσιάσεων / Closing party
21:00 – Αποχώρηση