Η ομαδική έκθεση με τίτλο  Global Anesthetics” αποτελεί την δημιουργική συνεργασία των Zach Hart και  Alexandra Wilson, νέων εικαστικών  από την Νέα Υόρκη, που ασχολούνται κυρίως με την  τις εγκαταστάσεις και παρουσιάζουν το έργο τους Connect Haven”, με την συνθέτρια, σκηνοθέτιδα και sound artist  Anne Gry Friis Kristensen από την Δανία.

Λαμβάνοντας υπόψη την υπερκινητικότητα της σημερινής εποχής, το μαζικό τουριστικό προσκύνημα σε διάφορες τοποθεσίες της υφηλίου, την επιθυμία των ανθρώπων να ταξιδέψουν για ευχαρίστηση στο  «παγκόσμιο χωριό» και την συνεχώς αναπτυσσόμενη τουριστική βιομηχανία, τα έργα της έκθεσης επιδιώκουν να διερευνήσουν τις “αναισθητικές” επιδράσεις της ομοιογένειας στην διαμόρφωση της σύγχρονης αισθητικής των πόλεων μέσα από τον ήχο, το βίντεο και την εγκατάσταση.

Επίσης στα πλαίσια της έκθεσης, θα παρουσιαστεί μια μικρή επιλογή πειραματικών ταινιών μέσα από προβολές έργων των Mary Helena Clark, Nyle Kaliski, LGHQ, Nina Wiesnagrotzki, Jessica Wilson και Danielle Zorbas.

Οι Zach Hart και Alexandra Wilson ζουν και δραστηριοποιούνται καλλιτεχνικά στη Νέα Υόρκη  όπου άρχισαν τη συνεργασία τους το 2018. Και οι δύο έλαβαν πτυχίο BA στις Καλές Τέχνες από το Hampshire College το 2015 και 2016 αντίστοιχα. Τα έργα τους έχουν προβληθεί στο Very Project Space (Βερολίνο), στο Sunview Luncheonette (NY), στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Northampton (MA) και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Peripheral Visions (NY). Η Anne Gry Friis Kristensen από την Δανία είναι συνθέτρια, σκηνοθέτης και sound artist με πτυχίο από την Εθνική Σχολή Κινηματογράφου της χώρας, όπου αποφοίτησε το 2013.

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα.  Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα ανοιχτό χώρο έκφρασης και δημιουργίας που φιλοξενεί ανάμεσα σε άλλα, εκθέσεις, εργαστήρια και διαλέξεις υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια δυο εικαστικών, της Mary Cox και του Παναγιώτη Βούλγαρη.