Το Booze Cooperativa φιλοξενεί την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Χατζηελευθερίου – Κορδώνη με τίτλο «Ίχνος», στον υπόγειο εκθεσιακό του χώρο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 31 Μαρτίου 2013, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013, στις 21.00.

Το ίχνος που αφήνει η μνήμη στο χρόνο, το ίχνος της σκουριάς, της μούχλας ή της φθοράς. Ή απλώς το ίχνος του υλικού σ’ ένα λευκό χαρτί. Όλα αυτά τα ίχνη, που αποκτούν δυναμική και δημιουργούν εικόνες. Εικόνες που άλλοι μπορούν να δουν κι άλλοι όχι, εικόνες που αφουγκράστηκε ο Γιώργος Χατζηελευθερίου- Κορδώνης, υιοθέτησε και απέδωσε καλλιτεχνικά.

Σύντροφοί του, οι υφές και ο λευκός καμβάς, σε μια απόπειρα επαφής με το απλό και ανεπιτήδευτο. Οι υφές παίρνουν ρόλο ερωμένης ερεθίζοντας το καλλιτεχνικό ταπεραμέντο του καλλιτέχνη και το χαρτί γίνεται αποδέκτης αυτής της συνουσίας,  άλλοτε στο μέγεθος νυχιού, κι άλλοτε σε μέγεθος τρικυμίας. Οι υφές, κυριευμένες από τα δάχτυλα και το υποσυνείδητο του Γιώργου Χατζηελευθερίου – Κορδώνη ενώνονται και γεννούν εικόνες.

Στις εικόνες αυτές, που άλλοτε είναι ξεκάθαρες για τον θεατή κι άλλοτε όχι, ο Γιώργος Χατζηελευθερίου – Κορδώνης αναγνωρίζει από την ανάμειξη των υφών και των φωτοσκιάσεων πρόσωπα, ανθρώπους, χώρους, ζώα , καταστάσεις. Ή και τίποτα. Άλλωστε, ακόμη κι ο ίδιος, δεν απομυζεί το προφανές. Απλώς, χρησιμοποιεί τα ίχνη ως γέφυρα εξωστρέφειας. Κι αυτό ζητά από την τέχνη του. Να είναι ανοιχτή, να είναι πλατιά, σαν τη θάλασσα που οφείλεις να της αφεθείς για να σε κυριεύσει.