Η αίθουσα τέχνης Χρυσόθεμις παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Νικολαΐδη από την Πέμπτη

10 Φεβρουαρίου 2011.

Ο ζωγράφος γεννήθηκε το 1948 στην Κύπρο. Σπούδασε δίπλα στον Γ. Βογιατζή, αρχικά, και στη συνέχεια στην Α.Σ.Κ.Τ. με δασκάλους τον Νίκο Νικολάου, τον Λευτέρη Κανακάκι και τον Γιώργο Μαυροϊδή. Παράλληλα παρακολουθεί νωπογραφία στο εργαστήρι του Κ. Ξυνόπουλου και ψηφιδωτό με τον Γ. Κολεφα. Αποφοιτά με λίαν καλώς.

Ταξιδεύει συχνά σε  Ολλανδία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αγγλία, ΉΠΑ. Πραγματοποιεί 26 περίπου ατομικές εκθέσεις σε Κύπρο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά. Συμμετέχει σε 35 ομαδικές. Από το 1977 μέχρι σήμερα έχουν αναφερθεί στο έργο του οι: Γ. Μαυροϊδής, Γ. Τσαρούχης, Κ. Ξυνόπουλος, Α. Καραγιάν, Μ. Στεφανίδης, Ν. Αλεξίου, Στ. Λυδάκης, Α. Σχινά, και άλλοι. Έργα του υπάρχουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.

Για τη δουλειά του στη συγκεκριμένη έκθεση, ο ζωγράφος σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Η επιστροφή μετά από τόσα χρόνια με διαφορετικές εμπειρίες, σκέψεις και διάθεση, στους ίδιους χώρους, αποκτά για μένα εξαιρετικό ενδιαφέρον. Η ζωγραφική στο ύπαιθρο δημιουργεί νέες ιδέες, ανοίγουν δρόμοι. Το χρώμα επανέρχεται, διαδραματίζοντας ρόλο καίριο. Κόντρα στην κατήφεια των καιρών, το έργο γίνεται χαρούμενο, χρωματικό. Υποχωρούν τα γαιώδη χρώματα, αλλάζει η διάθεση. Η χαρά της ζωής επιστρέφει, επαναπροσδιορίζοντας στάση και συμπεριφορά».