Η Φωτογραφική  Λέσχη Λάρισας στα πλαίσια της διοργάνωσης Φωτογραφικές Διατυπώσεις 2010 παρουσιάζει τη φωτογραφική δουλειά του Γιώργου Μουτάφη. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Απριλίου, στην αίθουσα σεμιναρίων της λέσχης στο Πνευματικό Kέντρο Σωτηρίου Ζιαζιά (τέρμα Ροδόπης), συνοικία Χαραυγής, στη Λάρισα.

Ο φωτογράφος επίσης θα αναφερθεί για τον τρόπο που εργάζεται και θα αναλύσει όλη την διαδικασία από τη έρευνα του θέματος, τη λήψη μέχρι και τη δημοσιοποίηση του. Μετά την παρουσίαση της δουλειάς του φωτογράφου θα ακολουθήσει διάλεξη από τον ίδιο  με θέμα την ανθρωπιστική φωτογραφία

Ο Γιώργος Μουτάφης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Την πρώτη του επαφή με τη φωτογραφία την απέκτησε το 2006 με τη φωτογραφική ομάδα των 18+. Αποφοίτησε από τη σχολή φωτογραφίας Focus το 2007.

Από τότε δουλεύει ως Φώτο δημοσιογράφος με βάση την Αθήνα για τα πιο γνωστά περιοδικά της Ελλάδας. Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί επίσης στους Times (Εurope), στο Panorama, στο die Zeit και στους New York Times.

Το 2009 πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι και την ίδια χρονιά βραβεύτηκε από την Unesco (Ελλάδας) και ήταν ένας από τους δώδεκα φωτογράφους που επιλέχθηκαν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο Vilnius Photo Festival. Τα τελευταία 2 χρόνια ο Γιώργος δουλεύει σε ένα μακροπρόθεσμο project για τη μετανάστευση και συνεργάζεται με πολλές ΜΚΟ (γιατροί χωρίς σύνορα, γιατροί του κόσμου κ.ά.) Από το 2009 εκπροσωπεί το πρακτορείο Anzenberger.